07 / 05 / 2024

Sosyal konut projesinde son dakika! 25 Ekim'de 17 ilde aynı anda temel atılacak!

Sosyal konut projesinde son dakika! 25 Ekim'de 17 ilde aynı anda temel atılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “25 Ekim'de Cumhurbaşkanımızın şerefiyle 17 ilde 5 bin konutun temelini büyük bir heyecanla atacaklarını duyurdu.



'Ankara'nın asırlara dayanan birikimini koruyarak çehresini yeniliyoruz'

Bakan Kurum, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Açelya apartmanı ve çevresini kentsel dönüşüme sokacağını, üzerine yapılan konutları da önümüzdeki yıl daha sağlam temellere oturtarak teslim edeceğini duyurdu.

Cumhuriyet mirası Saraçoğlu semtinin de yenilendiğini ve bunun Kızılay ve çevresine değer katacağını belirten Kurum, çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Altındağ Aktaş'ta 357 konut ve 42 dükkanın inşaatının devam ettiğini söyleyen kuruluş, Ankara'nın ruhuna ve kültürüne uygun projelere imza attığını ve bu kapsamda  Ankara  Kalesi ve çevresini, evin çevresinde peyzaj projesi ile çevrelediğini söyledi. Ankara'nın en önemli değerlerinden Hacı Bayram Veli doğdu. Hergelen Meydanı, Yahudi Mahallesi ve belediye binasını içeren kültür ekseni projesinin devam ettiğini kaydetti.

 

'Kalan konutları en kısa sürede teslim etmek üzere çalışmaları hızla sürdürüyoruz'

Ankara'nın tüm ilçelerinde yeni sosyal konut inşa ettiğini ve TOKİ ile yapılan 100.000 sosyal konuttan 91 binini teslim ettiğini iddia eden kuruluş, kalan konutların da bir an önce teslim edilmesi için çalıştığını açıkladı.

Geçen ay açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile Ankara'nın 14 ilçesinde 18 bin 300 yeni konutu bünyesine katacağını kaydeden kuruluş, isteyenler için Ankaralılara toplam 36 bin konut sağlayacağını söyledi. 

TOKİ indirim kampanyası 2022 yarın resmen açıklanıyor!

'25 Ekim'de 17 ilde aynı anda temelleri atacağız'

Şu ana kadar 185 bin Ankaralının yeni ikamet başvurusunda bulunduğunu kaydeden Kurum, "İnşallah 25 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Ankara'mızda, Sincan'da büyük bir coşkuyla 5 bin konutumuzun 17 ille aynı anda temellerini atacağız ve hep birlikte inşaatlarımızı başlatacağız. Milletimizin ilk evlerini, ilk iş yerlerini Ankara'mıza kazandırmanın heyecanını hep birlikte yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Başkentte 4,3 milyon metrekarelik bir alana 23 milli parkın yapımını anlatan hükümet, bunlardan sekizinin hizmete açıldığını söyledi.

Kasım sonunda teslim edilecek

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 12 Ağustos 2020'de temeli atılan 451 konutun inşaatını 2 yılda tamamladığını söyledi.

Cinderesi'nin gecekondu ve plansız yapılaşmaların olduğu, altyapı açısından yaşanması zor bir bölge olduğunu, toplumsal değer ve büyük kültür yaratarak yeni bir yaşam alanına dönüştüğünü anlatan Bulut, bunun en iyi yol olduğunu söylüyor.

Bulut, sevkiyatın Kasım sonu ve Aralık başında başlayacağını söylüyor.

Biden'den flaş açıklama! 
Bitcoin derin sularda her an bir timsah kapabilir!
Altın ayıları kış uykusuna yatmayacak!
Altın 450 TL birden fırlayacak! Analistler son fırsat diyerek uyardı!

Geri Dön