29 / 04 / 2024

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemleri zamlandı! Çocuklu ailelere her ay ne kadar ödenecek!

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemleri zamlandı! Çocuklu ailelere her ay ne kadar ödenecek!

2024 senesine girilmesi ile beraber, memur maaş katsayısındaki artışın etkisi ile sosyal yardım ödemeleri de güncellendi. Buna göre, Yaşlılar, engelliler, hastalar, yakınlarına bakanlar ve aileler için önemli olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı da bu zamlardan etkilenecek. İşte haberin deta



2024 Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödemelerine yönelik araştırmalar, memur ve memur emekli maaş zamlarının netleşmesi ile beraber yükselişe geçtiği kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından sosyal yardım ödemeleri de yükseldi. Bu doğrultuda, SED ödemeleri de memur maaş katsayısındaki artış ile beraber yeniden hesaplandı.

ÖDEMELER GÜNCELLENDİ!

Türkiye'de devlet tarafından düzenli olarak dezavantajlı kesimlere sağlanan maddi destekler, 2024 yılında yeni zam oranlarıyla güncellendi. Memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklilerinin ise yüzde 37,57 olarak hesaplandı.

ahaber.com.tr'de yer alan habere göre; Devletin, çocukların aileleriyle birlikte bakımını desteklemek amacıyla sağladığı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı veriyor. İşte, memur maaş kat sayısındaki artışla birlikte yeni SED ödemeleri.

Okul Öncesi İçin Ödeme:

Eski Miktar: 2.421 Türk Lirası.

Yeni Miktar: 3.614 Türk Lirası.

İlköğretimde Okuyan Çocuk İçin Ödeme:

Eski Miktar: 3.632 Türk Lirası.

Yeni Miktar: 5.421 Türk Lirası.

Ortaöğretimde Okuyan Çocuk İçin Ödeme:

Eski Miktar: 3.874 Türk Lirası.

Yeni Miktar: 5.782 Türk Lirası.

Yükseköğrenimde Okuyan Çocuk İçin Ödeme:

Eski Miktar: 4.358 Türk Lirası.

Yeni Miktar: 6.505 Türk Lirası.

 Sosyal ve Ekonomik Destek ödemleri zamlandı! Çocuklu ailelere her ay ne kadar ödenecek!

Ortaöğrenim Seviyesinde Okula Devam Etmeyenler İçin Ödeme miktarı.

Eski Miktar: 2.421 Türk Lirası.

Yeni Miktar: 3.614 Türk Lirası.

Kurum Bakımından Ayrılan Gençler İçin Ödeme:

Eski Miktar: 1.937 Türk Lirası.

Yeni Miktar: 2.891 Türk Lirası.

SED YARDIMI NASIL ALINIR?

Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Öte yandan da e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. "https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru" üzerinden "Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu" yapılabilmektedir.

Başvuru sonrası, meslek elemanı (sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni ve sosyolog) müracaatçı ile bir ön görüşme yapar. Durumunun sosyal ve ekonomik destek ile desteklenmesi uygun olduğu kanısına varıldığı takdirde müracaatçı için bir dosya açılır. Müracaatçı hakkında sosyal inceleme yapılır.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Yüzde 17,55 zam geldi! Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinden kimler yararlanacak? Kasım 2023 SED ödemeleri yapıldı mı?

Sosyal yardım alanlara müjde: 2024 yılında yüzde 52.18 okkalı zam geliyor! Engelli aylığı, evde bakım, 65 yaş, SED

 


Geri Dön