28 / 04 / 2024

Yüzde 17,55 zam geldi! Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinden kimler yararlanacak? Kasım 2023 SED ödemeleri yapıldı mı?

Yüzde 17,55 zam geldi! Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinden kimler yararlanacak? Kasım 2023 SED ödemeleri yapıldı mı?

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerine Temmuz 2023'te yüzde 17,55 oranında zam yapıldı. Peki zamlı ödemeler hesaplara yattı mı? İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen  Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının, 2023 Temmuz ayı için belirlenen memur maaş artışı ve enflasyon oranından oluşan yüzde 17,55’lik oran esas alınarak hesaplanıp ailelere ödenmeye başlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarını bu ay memur maaş zammı oranında artırarak hesaplara yatırılacağını açıklamıştı. Peki Kasım ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? İşte detaylar...

SED ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Kasım ayı ödemelerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ödemelerin 15 Kasım itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor.

SED yardımı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı e-Devlet aracılığıyla TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabiliyor.

SED YARDIMI NE KADAR OLDU 2023?

SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 3.038 TL olarak ödeniyor. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 3.644 TL'den 4.853 TL arasında yer alıyordu.

Yüzde 17,55 zam geldi! Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinden kimler yararlanacak? Kasım 2023 SED ödemeleri yapıldı mı?

SED YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden faydalanabilmek için şartlar;

Haklarında bakım tedbiri kararı alınarak sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde hanesi ya da yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk sebebiyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya ihtiyaç duyacak olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalandırılarak ailesi ya da yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlıyken yaş sınırlarını tamamlamaları sebebiyle, sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna ya da eğitimlerine devam eden ya da bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir tabii afet, felaket, kaza veya hastalık geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü olduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik noktasında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler destekleniyor.
Deprem için riskli yerler tek tek açıklandı: Marmara, Ölüdeniz, Yedisu... Kumburgaz fayı da 7 şiddetinde kırılabilir!

Google dövizi tekrar düşürdü! Arama yapanlar şaştı kaldı! Dolar 24, euro 25 TL! Neler oluyor?

Sakarya'da konut ve ticaret imarlı 2 arsa satılacak! Kaçırmayın!


Geri Dön