01 / 07 / 2024

Sosyal yardım alanlara temmuz müjdesi! Tam bu kadar hesaplara yatacak!

Sosyal yardım alanlara temmuz müjdesi! Tam bu kadar hesaplara yatacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dul aylığının emekli aylığından düşük olmasına ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmayacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Peki, dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi dönüşü dul aylığının emekli aylığından düşük olması hakkında bir çalışma yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruları cevapladı.

ahaber.com'un haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şimdi yeni bir adım atacağız ve Aile ve Gençlik Bankasını kuracağız. Karadeniz doğal gazı ve aynı zamanda, petrolden gelirin belli bir bölümünü Aile ve Gençlik Bankası kapsamına yönlendireceğiz. Oradan da dul ve yetim maaşı alanlara bunu tahsis edeceğiz" dedi.

Sosyal yardım alanlara temmuz müjdesi! Tam bu kadar hesaplara yatacak!

DUL VE YETİM MAAŞI NE KADAR OLDU TEMMUZ 2023?

Dul ve yetim maaşı ödemeleri, hayatını kaybeden sigortalının emekli aylığına göre hesaplanıyor. Son olarak minimum emekli aylığı alt sınırı 7.500 liraya yükseltildi. Ara zamla beraber en düşük yüzde 50 oranında hisse alan dul aylığı 3.750 liraya yükseldi. Çocuğu olmayan kişiler için bu rakam yüzde 75’le 5.625 lira oldu.

Peki kimler dul ve yetim maaşı alabilir? İşte konu ile ilgili merak edilen her şey...


Geri Dön