Ekonomi

Sosyal yardım paraları ne zaman yatacak 2022? Sosyal yardım parası ne kadar 2022?

Sosyal yardım paralarının ne zaman yatacak sorusu yanıt bulmayı bekliyor. İşte merak edilen o detaylar!

Sosyal yardım parası alan vatandaşlar, 2022 sosyal yardım paralarının ne zaman yatırılacağını sorguluyor.

İşte 2022 sosyal yardım paralarının ne zaman yatırılacağına dair detaylar…

SOSYAL YARDIM PARALARI NE ZAMAN YATACAK 2022?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kurban Bayramı olmasından dolayı Temmuz ayına ilişkin belirli sosyal yardım programları ödemelerinin öne çekildiğini söyleyerek ‘’Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı ve sosyal ekonomik destek (SED) ödemelerini bayramdan önce hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda hak sahiplerine toplamda 3 milyar 125 milyon TL ödeme yapacağız’’ şeklinde açıklama yaptı. Bakan Derya Yanık, Kurban Bayramı öncesinde ödemeler yatırılacak, Temmuz ayı yaşlı aylığı, engelli aylıkları ve evde bakım yardımı hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Temmuz ayında yaklaşık 835 milyon TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarını ileten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaklaşık 658 milyon TL engelli aylıklarını da hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını açıkladı. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklendiğini dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için bu ay toplam 1 milyar 296 milyon TL evde bakım yardımını Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırıyoruz. Bu ay 550 bin vatandaşımız evde bakım yardımı alacak’’ şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara için kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini ve bu tip programların devam edeceğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Engelli, yaşlı ve çocukların toplumsal hayata tam, eksiksiz ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız.” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

Buğday alım fiyatları Temmuz ayında ne kadardı? 2022 Temmuz buğday, arpa, mısır fiyatları ne kadar?

Vakıfbank yardım parası ne kadar? Vakıfbank yardım parası başvurusu nasıl yapılır?

BİM 12 Temmuz kataloğu! 12 Temmuz Salı BİM kataloğu yayınlandı mı?