03 / 05 / 2024

Sotheby's International Realty'den kişiye özel hizmet!

Sotheby's International Realty'den kişiye özel hizmet!

Sotheby's Genel Müdürü Arman Özver, inşaat şirketlerinin ürünlerini kendilerinin çalıştığını, bunun ise dünya standartlarına göre yanlış olduğunu belirtti



Turkey Sotheby's International Realty, sadece yerel değil, uluslararası lüks gayrimenkul alım satım işlemlerini de büyük bir gizlilik ve güven içinde 'gerçekleştirmeyi, en önemli misyonu olarak görüyor. Turkey Sotheby's, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye genelinde ofis sayısını artırarak büyümeyi hedefliyor.

43 ülkede 573 ofisiyle gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren Sotheby's International Realty'nin Genel Müdürü Arman Özver, sorulan soruları cevaplandırdı. Özver, röportajın başında Türkiye'nin tarihi, mimarisi, tabiat güzellikleri, ekonomisiyle finansal kiralama ve uluslararası gayrimenkul fonlarını çekerek gayrimenkul piyasasını hareketlendirdiğini söyledi.
'Dünyadaki ofislerimiz aracılığıyla, kurulan network ağı sayesinde Türkiye'de gayrimenkul satın almak isteyen yabancılarla, yurtdışında gayrimenkul sahibi olmak veya kiralamak isteyen Türk yatırımcılarına destek veriyoruz' diyen Özver, 'İnteraktif ekran dediğimiz bu sihirli kutu sayesinde ofisimize gelen müşterimiz oturduğu yerden danışmanlığımızı yaptığımız dünyanın öbür ucundaki evleri, mülkleri, arazileri rahatlıkla görebiliyor' dedi.

İşte bizim sihirli aynamız
Özver ofislerinde hizmetlerini bütün dünyaya ulaştrabilen network sistemini anlatırken duvardaki LCD ekranı göstererek 'İşte bizim sihirli aynamız bu' diye konuştu.

Bu noktada Sotheby's'in Türkiye'ye gelmekle tam anlamıyla önemli bir iş gerçekleştirdiğine değinen Özver, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de nitelikli, markalı mülkler ve büyük projeli konutlarla ilgilendiklerim kaydetti.
Özver, gayrimenkulun değerini veren unsurları; lokasyon, mülkün yapısı, teknik özellikler, keyif ve medeni standartlar ile fiyat olarak açıkladı. Özver, Türkiye'de kısa zaman içinde gayrimenkulde 650 milyon dolarlık bir envantere ulaştıklarını kaydetti.

Herkes işini yapmalı!
Özver, Türkiye'de gayrimenkul sektöründe önemli bir yanlış yapıldığını, özellikle şehir içinde rezidans projeleri gerçekleştiren inşaat şirketlerinin ürünlerini kendilerinin satmaya çalıştığını, bunun ise uluslararası standartlarda yanlış bir uygulama olduğunu ileri sürdü. Özver, 'Emlakçılık, imar, yatırım ve inşaatçılık ayrı ayrı işler' dedi. Proje yapan şirketleri ve diğer emlak firmalarım itham altında bırakmak istemediğini ifade eden Özver, 'Onlar da haklı. çünkü Türkiye'de satış ve pazarlama konusunda istedikleri, güvenebilecekleri profesyonel, disiplini ön planda tutan bir firma göremediklerinden, satış ve pazarlamayı kendileri vapıyorlar' dive konuştu.

'Kişiye özel' lüks hizmet
TURKEY Sotheby's International Realty, dünya lüks konut ve gayrimenkul pazarında, 'kişiye özel', lüks ve kaliteli, müşteri memnuniyeti odaklı alım, satım ve kiralama hizmetleri sunan bir firma. Sotheby's, Aralık 2010'da Hitay Yatırım Holding'in girişimiyle, Türkiye gayrimenkul pazarına girdi, ilk şubesini istanbul Nişantaşı'nda, ikinci şubesini de 2011 Haziran'da Bodrum'da hizmete açtı. Açılışta Turkey Sotheby's International Realty Yönetim Kurulu Başkanı çiğdem Hitay ve Genel Müdür Arman Özver hazır bulundu.

Sotheby 's uluslararası emlak disiplinine sahip, küresel her yere ulaşabilen, talep edildiğinde gizlilik kuralına uyabilen dünyaca ünlü marka olduğuna vurgu yapan Özver, 'Türkiye'de gayrimenkul sektöründe bir boşluk gördük. Bunu doldurmak üzere Türkiye'ye yatırım yaptık' diye konuştu.
İsimiz danışmanlık
Gayrimenkule geniş çerçevede baktıklarına değinen Özver, her gayrimenkulun bir kimliği olduğunu, yapısal özelliğinden fiyatına, sahibinden hukuki durumlarına kadar iyi ölçüp raporlandıklarını ve müşterilerinin en ayrıntılı bir şekilde bilgi vererek danışmanlık hizmetlerini yürüttüklerini kaydetti. Özver, 'Boğaz'da bir yalı arayabilirsiniz veya stüdyo bir daireye ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte bu bizim işimiz' dedi.

Sedat Yılmaz/Sözcü


Geri Dön