28 / 04 / 2024

Soyak projesi www.akilliyildizlar.com açıldı!

Soyak projesi www.akilliyildizlar.com açıldı!

Soyak projesi www.akilliyildizlar.com açıldı. Üyelikle de giriş yapılan sitede üye öğrenciler, profil oluşturarak proje içinde öğrendiklerinden edindikleri bilgiler doğrultusunda öğretmenleri ve diğer arkadaşları ile paylaşımda bulunabilecekler.



Soyak’ın ilkokulları hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin web sitesi açıldı. www.akilliyildizlar.com adresinden erişilen internet sitesinde proje ile ilgili tüm detaylara, öğrenci, öğretmen ve veli eğitim içeriklerine, projeye ilişkin video kayıtlara ve çok yakında açılacak “Akıllı Yıldızlar Oyunu”na erişmek mümkün. İstanbul ve İzmir’de 33 devlet okulunda gerçekleştirilecek olan Akıllı Yıldızlar’ın, İstanbul’da bu öğretim yılı uygulamaya geçilen okullarında tanıtım günleri, eğitici, öğrenci ve veli eğitimleriyle Enerji Günleri Şenlikleri’nin ardından web sitesinin de açılmasıyla projenin tüm ayakları hayata geçirilmiş oldu.


Geçtiğimiz mart ayında lansmanı yapılan Soyak’ın ilkokul öğrencilerini hedefleyen ve proje ortakları arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Bilgi Üniversitesi’nin yer aldığı Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin www.akilliyildizlar.com adresli web sitesi açıldı. Site, proje hedef grubu ilkokul 4.sınıf öğrencilerinin kullanıcı alışkanlıkları göz önünde bulundurarak tasarlandı. Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesinin sitesinde, proje ile ilgili tüm detaylara, öğrenci, öğretmen ve veli eğitim içeriklerine, projeye ilişkin video kayıtlara ve çok yakında açılacak ‘Akıllı Yıldızlar Oyunu’na erişmek mümkün.


 


Üyelikle de giriş yapılan sitede üye öğrenciler, profil oluşturarak proje içinde öğrendiklerinden edindikleri bilgiler doğrultusunda öğretmenleri ve diğer arkadaşları ile paylaşımda bulunabilecekler. Aynı zamanda üyelerin Akıllı Yıldızlar Oyunu’ndaki puan sıralamaları ve haftalık-aylık yapılacak turnuvalardaki puanlarına göre ödüllü yarışmalar da düzenlenecek.


 


En yeni kodlama teknikleri kullanılarak Türkçe tasarlanan sitenin açılışıyla ilgili olarak Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk şunları söyledi: “Enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak için hayata geçirdiğimiz Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sorumluluk Projesi’nde öğretmen, veli ve öğrencileri bir araya getirdik. Bu doğrultuda projemizin internet sitesini hazırladık. Çok yakında sosyal medyaya entegrasyonunu da tamamlamış olacağız. Böylelikle projemizin uygulandığı şehirlerin haricindeki illerimizde bulunan öğretmen ve ebeveynler de enerji ve enerji tasarrufuyla ilgili eğitim içeriklerine ve bilgilere erişebilecekler. Bu vasıtayla tüm Türkiye’deki çocuklara enerji tasarrufu ve sürdürülebilir yaşamın önemini aktaran mesajlarla ulaşmayı hedefliyoruz.”




Geri Dön