Kent Haberleri

Sözleşmeliye kadro ne zaman Meclis'e gelecek? Sözleşmeliye ne zaman kadro verilecek?

Sözleşmeliye ne zaman kadro verileceği merakla araştırılıyor. Kadro konusu Meclis’e geldi. İşte detaylar!Sözleşmeli çalışanların beklediği haber AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından geldi

Uzun zamandır sözleşmeli çalışanlar kadro bekliyor. Sözleşmeli çalışanların beklediği haber AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından geldi.

İşte haberin detayları…

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada   sözleşmelilere kadro düzenlemesi teklifinin bugün Meclis'e geleceğini açıkladı. Yapılacak düzenleme ile birlikte 500 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçeceği düşünülüyor.

Sözleşmelilere kadro düzenlemesi için gözler TBMM'den çıkacak karara çevrildi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TRT Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, kanun teklifinin bugün Meclis Başkanlığı'na sunulacağını açıkladı. Düzenlemenin hayata geçmesi ile kamudaki 500 bine yakın sözleşmeli personel kadroya geçeceği tahmin ediliyor.

3 YIL ÇALIŞMA ŞARTI GEREKLİ!

Düzenlemeden yararlanabilmek için 3 yıl çalışma şartı aranacak ve 1 sene aday memurluk süreci olacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışanlar kadro hakkı elde edebilecek.

Düzenleme ile 4/B maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık olarak 197 bin kişi kadro hakkı elde etmiş olacak. Bu bağlamda 230 bine yakın sözleşmeli öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisi de değişiklikten faydalanacak. Bahsi geçen bu çalışma sözleşmelilerin büyük çoğunluğunu içine alacak.

DÜZENLEMENİN BU AY YASALAŞACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR!

Sözleşmeli personel, kadroya geçtiği zaman görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girecek. Tayin hakkında eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı artık aranmayacak. Kullanılmayan izinler bir sonraki yıla aktarılabilecek. Kadroya geçildiğinde kamu görevlilerinin tüm hakları sözleşmelilere de verilmiş olacak. Bu şekilde kamuda kadrolar arası farklılıklar ortadan kalkacak. Düzenlemenin bu ay yasalaşacağı öngörülüyor.

15 OCAK'TA HAYATA GEÇİYOR

Memur ve memur emeklisine yapılan yüzde 30'luk zammın ardından 3600 ek gösterge farkı da geliyor. Memur ve memur emeklisinin yıllardır beklediği uygulama 15 Ocak'ta hayata geçiyor ve 5.5 milyon kişiyi ilgilendiren bu düzenlemede memurların emekli aylıklarında büyük bir fark yaratılacak. Yüzde 30'luk zamla en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL, en düşük memur emeklisi maaşı 7 bin 901 TL olmuştu. Ek göstergesi 600 puan artan memurun maaşı 190 TL zamma uğrayacak. 2200'den 3600'e çıkanların maaşlarındaki artış ise 100 TL seviyesinde yer alıyor.

Yeni yasaya göre ne zaman emekli olurum? SGK ne zaman emekli olurum?

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 11 Ocak evde bakım maaşı yatan iller!