Ekonomi

Dikkat haber geldi! Sözleşmeli kamu personeline kadro ne zaman yapılacak, kimler kadroya alınacak?

Kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınması için gerekli düzenlemeleri içeren kanun teklifi bu hafta içi Meclis’e gelecek. Peki bu düzenlemeden kimler faydalanacak? İşte yanıtı… Söz konusu teklif bu hafta içinde Meclis'e sunulacak

Sözleşmeli kamu personeline kadro için kanun teklifi hazırlıkları devam ediyor. Söz konusu teklif bu hafta içinde Meclis'e sunulacak.

Söz konusu düzenleme, şu an görevde bulunan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C'den 4/B'ye geçenler dahil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan sözleşmeli personeli kapsayacak şekilde yapılacak.

Kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçişi için 3 yıl bu statüde çalışmış olması gerekecek. Düzenlemede, sözleşmeli öğretmenleri, uzun süredir güvence sorunu yaşayan 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları geçtiğimiz günlerde sözleşmeliye kadro kapsama dahil edildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA GEÇİŞİ NASIL OLACAK?

Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeli personelin kadroya geçişiyle ilgili şunları söyledi:

Sözleşmeli personele kadro, ek gösterge ile kamu çalışanlarımıza katkı sağlamıştık. İşte bu kapsamda 4C'den 4B'ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin kadrolarına düzenleme yapıyoruz, kademe ve derece ilerleme hakkına sahip bulunacak.

Bu personel, kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecekleri gibi ücretsiz izne ayrılma imkanları da bulunacak. Ayrıca yurt dışında eğitim, yemek ücreti yardımından faydalanma haklarına kavuşacak. Bu sözleşmenin feshedilmesi halinde tazminat ödenmemesi durumu son bulmuş olacak ve sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecek.

DÜZENLEME MECLİSE GELİYOR

Öte taraftan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin 12 maddelik taslak metni AK Parti grubuna gönderdi. Meclis’te, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında, bakanlık bürokratlarının da katılımıyla kanun teklifinin hazırlıklarına başlandığı bildirildi. Söz konusu taslağın bugün yasa teklifi haline getirilip, bu hafta içinde Meclis Başkanlığı’na sunulacağı öngörülüyor.

Teklife başka düzenlemelerin de ekleneceği ve ‘torba teklif’ olarak Meclis Başkanlığı’na sunulacağı bildirildi.

Ayrıca Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasal düzenlemenin de ayrı bir teklif olarak önümüzdeki hafta Meclis gündemine getirileceği gelen bilgiler arasında.