02 / 05 / 2024

S&P, mortgage devi Fannie Mae'nin notunu da düşürdü!

S&P, mortgage devi Fannie Mae'nin notunu da düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), ABDnin uzun vadeli borcuyla bağlantılı tutsat (mortgage) devleri Fannie Mae ve Freddie Macin kredi notunu düşürdü



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), ABDnin uzun vadeli borcuyla bağlantılı tutsat (mortgage) devleri Fannie Mae ve Freddie Macin kredi notunu düşürdü.

ABDnin "AAA" olan kredi notunu geçen hafta cuma günü "AA "ya indiren S&P, bugün de Fannie Mae ve Freddie Macin yanı sıra tarımsal kredi veren ABD Tarımsal Kredi Sistemi kuruluşu, 32 banka ve kefalet sandıklarının çıkardığı ABD hükümeti destekli uzun vadeli tahvillerin ve ABD finansal sisteminin ana arterleri olan menkul kıymet takas şirketleri ile Federal Mevduat Sigorta Fonunun (FDIC) kredi notlarını indirdi.

Bütün kuruluşların "AAA" olan kredi notlarını bir kademe indirerek "AA "ya çeken S&P, Fannie Mae ve Freddie Macin "doğrudan ABD hükümetine bel bağlaması", diğer kuruluşların ve bankaların da borçlarının ekonomideki dalgalanmaya açık olması nedeniyle kredi notlarını düşürdüğünü bildirdi.

Fannie Mae ve Freddie Mac, ABDdeki tüm tutsat kredilerinin yaklaşık yarısını ya da değeri 5 trilyon doları aşan 31 milyon kadar konut kredisini sağlıyor. S&P, 12 Federal Konut Kredisi Bankasının 10unun kredi notunu da "AAA"dan "AA"ya çekti.
AA


Geri Dön