06 / 07 / 2024

SPK’dan borsayı hareketlendirecek karar

SPK’dan borsayı hareketlendirecek karar

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), SASA Polyester Sanayi AŞ’nin paya dönüştürülebilir tahvil itfası dahilinde 15,8 milyon Türk Lirası nominal değerli tahsisli sermaye artırımı başvurusunu onayladı. Tahvillerde dönüştürme fiyatı, 1 lot için 1,78 euro olarak belirlendi.



SASA Polyester Sanayi AŞ'nin 15 milyon 830 bin 245 Türk Lirası bedelli tahsisli sermaye artırımı başvurusunu onaylayan Kurul'dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"SASA Polyester Sanayi AŞ'nin 2 milyar 240 milyon Türk Lirası olan çıkarılmış sermayesinin, ihraç etmiş olduğu 200 milyon euro nominal değerindeki paya dönüştürülebilir tahvillerinin (PDT) 28 milyon 200 bin euro nominal değerlik bir kısmının paya dönüştürülmek suretiyle itfası kapsamında gerçekleştirilecek şarta bağlı sermaye artırımı çerçevesinde; 2 milyar 255 milyon 830 bin 245 Türk Lirasına artırılacak olması nedeniyle, mevcut paydaşların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak ve PDT ihracı aşamasında belirtilen kurallar çerçevesinde 1 lira nominal değerli olan 100 adet (1 lot) pay için 1,7814 euroya çevirme fiyatı üzerinden olmak üzere 100 bin euro birim nominal değeri olan bir adet PDT karşılığında 5 milyon 613 bin 562,37 adet (56.135,62 lot) SASA payı verilmek yoluyla PDT yatırımcılarına tahsisli olarak ihraç edilecek 15 milyon 830 bin 245 Türk Lirası nominal değerli paylaraya ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talebinin kurul tarafından olumlu karşılanmasına karar verilmiştir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön