Ekonomi

SPK’dan dünyaca ünlü ABD’li bankaya şok ceza!

Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul'da yapılan bazı manipülatif işlemler yüzünden dünyaca ünlü JP Morgan'a para cezası kesti. SPK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada cezaya "piyasa bozucu eylemler" gerekçe gösterildi. Borsa İstanbul AŞ piyasalarında yapılan işlemler ile ilgili gerçekleştirilen inceleme sonucunda, JP Morgan Securities PLC'ye, "VI-104

SPK, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığınca (PEKGY)7 Temmuz 2020 tarihinde KAP'ta yapılan özel durum açıklaması öncesinde PEKGY pay piyasasında yapılan işlemlere ilişkin bir isme 610 bin 993 liralık idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Borsa İstanbul AŞ piyasalarında yapılan işlemler ile ilgili gerçekleştirilen inceleme sonucunda, JP Morgan Securities PLC'ye, "VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 5’nci maddesinde yer alan birinci fıkranın a, b, d, e ve f bentlerine aykırılık" gerekçesiyle 32 milyon 795 bin 908 lira idari para cezası verdiği öğrenildi.

5 YATIRIM FONUNUN KURULMASINA İZİN VERİLDİ

Kurulun, Blupay Menkul Değerler AŞ unvanlı aracı kurum kuruluşuna onay verdiği öğrenildi.

Hedef Portföy Yönetimi AŞ Müstakil Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ'ye ait Emlak Katılım Yeni Evim Gayrimenkul Yatırım Fonu, Efor Gayrimenkul Yatırım Fonu, Downtown Otel Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Göksu Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kuruluşunun onaylanması ve katılma paylarının ihracı ile ilgili ihraç belgesine izin verilmesi istekleri olumlu karşılandı.

İşte detaylar...

Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ, SPK'nin "Gayrimenkul Dışındaki Varlıkları Değerlemeye Yetkili Kuruluşlar" listesine; Lodos Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ ise "Makine ve Ekipmanları Değerlemeye Yetkili Kuruluşlar" listesine alındı.

Nar Kitle Fonlama Platformu AŞ'nin paya dayalı kitle fonlaması faaliyetinde bulunmak üzere, kurulca yetki verilen platformlar listesine alınma isteği olumlu karşılandı.

İKİ FİRMANIN HALKA ARZI ONAYLANDI

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), "Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret AŞ" ile "Kayseri Şeker Fabrikası AŞ"nin halka arzına izin verdi.

SPK haftalık bültenine göre, kurul, Bien Yapı'nın 42,8 liradan, Kayseri Şeker'in ise 16,27 liradan halka arz başvuru talebi onaylandı.

Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 110 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımına izin verildi.

EYT, SSK ve Bağ-Kur maaş takvimi tek tek belli oldu!

BİM’de tüm ürünlerde indirim var! Karnıyarık tenceresi 230 TL’ye, servis tabağı 40 TL’ye, tatlı tabağı 90 TL’ye düştü!

ŞOK’ta bebek bezi 165 TL’ye bulaşık makinesi tableti 100 TL’ye, kâğıt havlu 39,50 TL’ye düştü!