Ekonomi

Dünyaca ünlü isimden 'altın çok sert yükselecek' uyarısı geldi! Herkesin gözü bu haberde! Altın yatırımcıları dikkat!

Ons altın Fed'in faiz kararı sonrasında sınırlı hareket ederken, Dünyaca ünlü isimden ''Fed sonunda gözlerini kırpacak, altın yükselecek'' uyarısı geldi... Merkez Bankalarının temmuz toplantısında alacağı kararkar önemli yer tutarken, yatırımcıların risk iştahının artması riskine karşılık temkinli olmaları söyleniyor

Dünya ekonomilerinde süregelen enflasyon korkusu ve resesyon riski bütün varlıklarda etkisini göstermeye devam ediyor. Merkez Bankalarının temmuz toplantısında alacağı kararkar önemli yer tutarken, yatırımcıların risk iştahının artması riskine karşılık temkinli olmaları söyleniyor.
 

ABD'de dayanıklı mal siparişleri Mayıs ayında bir önceki aya göre piyasa beklentilerinin üzerinde yüzde 0,7 oranında artarken, söz konusu verilerin ülkedeki enflasyonist seyrin güçlü seyrettiğine ilişkin endişeler hisse senedi piyasalarında risk iştahını zayıflattı. 

ABD Merkez Bankası'nın Temmuz ayında 75 baz puanlık faiz artışına kesin gözü ile bakılırken Eylül ayında ise 50 baz puanlık bir artış bekleniyor. 
 

ONS VE GRAM ALTIN NE OLDU?

Dün 1841 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın 1822 dolardan günü tamamladı. 
Dolar/TL kurunun geçtiğimiz haftalarda 17,50 TL’yi görmesi ile gram altın yeniden tüm zamanların zirvesine gözünü dikmiş ve 1040 lira seviyesine kadar yükselmişti.

Cuma günü BDDK’nın aldığı karar sonrasında dolar kurunda yaşanan sert düşüş gram altında da düşüşe neden oldu. 
Gram altın 971 liraya kadar çekildi. Dün 953 liraya kadar gerileyen gram altın günü 982 liradan kapatmasının ardından bu sabah 976 lira seviyelerinden işlem görüyor.

ÖNCE ALTIN YÜKSELECEK SONRA...

Altın ile ilgili son dakika gelişmeler yatırımcıların ilgi odağında olmaya devam ederken, Lin Asset Management Kurucusu Chen Lin, “Durgunluktan ne zaman çıkıyoruz? Sanırım, bir gün, Fed sonunda gözlerini kırpacak. ‘artık böyle sıkılaştıramayız’ diyecekler. İşte o zaman altın çok sert bir şekilde yükselecek. İşte o zaman resesyondan çıkmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatlarının durgunluk sırasında iyi performans göstermemesi durgunluğuın sona erceğinin de bir göstergesi olarak nitelendiren  Chen Lin, şu yorumu yapıyor:

“Her durgunlukta, borsadaki her düşüşte, altın her zaman ondan ilk çıkandır. Altınla ilgilenmeyen yatırımcılar için bile, altın fiyatını izlemek, önümüzdeki birkaç hafta veya birkaç ay içinde piyasanın nerede olacağına dair bir yön verebilir. Önce altın yükselir, sonra ekonomi düzelir.”

Altın eriyor! Kimsenin gözünün yaşına bakmayan altından yeni hamle geldi! Son dakika altın fiyatları 28 Haziran 2022

Altın ve gümüş fiyatları için akıl almaz tahmin! Tek tek açıklandı! Bu rakamlar karşısında şok olacaksınız

'Gidin dolarınızı satın!' diyen İslam Memiş'ten yeni açıklama! Düzen bozuldu şimdi bunlar olacak...