03 / 05 / 2024

SSK ve Bağkur emeklileri çok acil bakın! Emeklilere ek zam var mı? 

SSK ve Bağkur emeklileri çok acil bakın! Emeklilere ek zam var mı? 

Milyonlarca emekli dört gözle ek zammı bekliyor. Peki emeklilere ek zam var mı? SSK ve Bağkur emeklileri çok acil bakın...



Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren emekli maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, emekli maaşına yüzde 25 zam yapılmasını öngören kanun teklifi, geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmişti. Paylaşılan detaylara göre, bu kapsamda yapılan son düzenleme ile en düşük emekli maaşı 7 bin 500 Türk Lirası şeklinde olan SSK ve Bağ-Kur'lular, "Emekli maaşına ek zam yapılacak mı? sorusu ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

SSK ve Bağkur emeklileri çok acil bakın! Emeklilere ek zam var mı? 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Habertürk'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan Körfez ülkeleri turu dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli zammıyla ilgili olarak emekliler noktasında sene sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmalarının söz konusu olduğunu söyledi.

17,55'LİK ZAM YÜZDE 25'E YÜKSELTİLDİ

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltilmesi, ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmişti.

Söz konusu bu tabloya göre;

SSK - BAĞKUR emeklilerine yüzde 19,77 oranında

Emekli Sandığı emeklilerine yüzde 17,55 oranında zam verilecekti.

Şimdi ise, 3 sigorta kolunda maaş zamları hepsi için 6 aylık olarak yüzde 25’e yükseltildi.

SSK ve Bağkur emeklileri çok acil bakın! Emeklilere ek zam var mı? 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MEMUR AYLIĞI KAÇ LİRA?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu önergeyle emekli daha önce yüzde 17,55 oranında artırılmış olan emekli memur aylıklarına da yüzde 6.34 oranında ilave bir zam yapıldı. Yine verilen bilgiye göre, böylelikle memur emeklilerinin maaş zammı da yüzde 25'e çıkartılacak.

Paylaşılan detaylara göre, yüzde 25 oranındaki zam emeklilerin kök aylıklarına uygulanacak. Örnek vermek gerekirse kök aylığı 6 bin Türk Lirası olan 7 bin 500 Türk Lirası emekli aylığı ödenen bir kişinin maaş zammı 6 bin TL'lik kök aylığa yapılacak. Böylelikle de söz konusu kişi 7 bin 500 Türk Lirası emekli aylığı almaya devam edecek.

Yine verilen bilgilere göre, kök aylığı 6 bin Türk Lirası ve altında kalanların emekli aylıkları Temmuz ayından sonra da 7 bin 500 Türk Lirası şeklinde ödenmeye devam edecek.
 

Koza Altın, yeni cevher madeni açıyor!

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 621 yeni konut geliyor!

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası alanlar acil bakın! İşte peş peşe açıklanan yeni ve zamlı maaşlar!


Geri Dön