27 / 04 / 2024

SSK ve BağKur emeklilerine e-Devlet şoku! Zam oranı düzeltilmezse şimdi 10 bin TL alan, Temmuz'da da aynı maaşı alacak!

SSK ve BağKur emeklilerine e-Devlet şoku! Zam oranı düzeltilmezse şimdi 10 bin TL alan, Temmuz'da da aynı maaşı alacak!

SSK ve BağKur emeklilerinin maaş artışı yüzde 49,25 şeklinde belirlendi. Fakat, söz konusu artış düne kadar e-devlet kayıtlarına yansımadı ve maaşlarının yüzde 49 yerine 37,57’lik oranla güncellenmiş halini gören emeklilerde son maaş artışının seyannen yapılıp yapılmadığı endişesi oluştu.



SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zamlarının, memur emekli maaş artışı olan yüzde 49’a yükselten düzenlemeden sonra, bu gruptaki emeklilerin maaşlarına gelen ek zam hesaplara tek tek yatırıldı. 

Fakat e-Devlet kapısı aracılığıyla maaşlarını kontrol eden emekliler ek zam hesaplarına yatırılmış olmasına rağmen, aylık bilgilerinin hala önceki maaştan oluştuğunu gördüler. 

Ekonomimcom'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre; bu gelişmenin üzerine emeklilerde son maaş artışının seyannen yapılıp yapılmadığı endişesi başladı. 

SSK ve BağKur emeklilerine e-Devlet şoku! Zam oranı düzeltilmezse şimdi 10 bin TL alan, Temmuz da da aynı maaşı alacak!

KÖK AYLIĞI 7 BİN TL OLAN EMEKLİ, TEMMUZ 2024'TE DE 10 BİN TL ALACAK

Öyle ki özellikle en düşük emekli maaşlarını 10 bin Türk Lirası'na yükselten düzenleme ile getirilen maaş yükselişi seyyanen uygulanmış ve emeklilerin kök aylıklarında değişikliğe gidilmemişti. 

Yani bundan sonra maaşlara uygulanacak yükselişlerde 10 bin TL'nin değil, emeklinin kök maaşlarının esas alınacağı bir düzenleme hayata geçirilmiş oldu. 

Örneğin kök maaşı 7 bin TL olan bir emeklinin eline 10 bin TL geçmesi durumunda, Haziran sonunda 6 aylık enflasyon yüzde 43’ün altında olursa (beklenti yüzde 23-26 arası) bu emekli vatandaşın maaşı yine 10 bin TL olacak. 

SSK ve BağKur emeklilerine e-Devlet şoku! Zam oranı düzeltilmezse şimdi 10 bin TL alan, Temmuz da da aynı maaşı alacak!

E-DEVLET'TEKİ YANLIŞLIK GEÇİCİ

Doğal olarak hesaplarına yatan maaş ile e-Devlet'te yer alan emekli maaş bilgisi örtüşmeyen emekliler ciddi şekilde endişeye kapıldılar. Çünkü Temmuz'daki enflasyon farkının, yüzde 37.57 artırılmış maaş üzerine hesaplanma riski  oluşuyor. 

Konu sosyal medyada da geniş yer tuttu. Fakat alınan bilgilere göre bu durumun geçici olduğu ifade edildi. Yani SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş bilgileri büyük olasılıkla gelecek günlerde e-Devlet'te de düzeltilmiş olacak. 

2023 yılı enflasyonuna göre memur emeklileriyle işçi emeklileri maaş artışları arasında ciddi bir fark oluştu. Yüzde 12 gibi yüksek bir rakamı gören bu farkın ardından, kamuoyunda tepkiler arttı ve bunun üzerine ekonomi yönetimi yeni bir karar alarak iki emekli grubunun (toplamda 3) maaş artışını eşitleme yönünde düzenlemeye gitti. Bunu öngören torba kanun da 3 Şubat tarihinden itibaren yürürlüğe alındı.

Değerli konut vergisi bu yıl nasıl uygulanacak? 12 milyon 800 bin TL'den yüksek değerli eviniz varsa şimdi kontrol edin!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

HSBC'den Çin'deki konut krizine çözüm önerisi!


Geri Dön