18 / 05 / 2024

Star Towers yüzde 30 prim yaptı! 110 bin TL'den başlıyor!

Star Towers yüzde 30 prim yaptı! 110 bin TL'den başlıyor!

Red Starın sahibi Nedim Özbekin Esenyurttaki Star Towers projesinde, kadınlara ayrı havuz, spor salonu ve sauna yapması sektörün tepkisini çekse de, hazırlandığı Caddebostan ve Suriçindeki projelerinde de bu konsepti uygulayacak



Rusya ve Doğu Avrupada tanınan denim giyim markalarından Red Starın sahibi Nedim Özbekin inşaat sektörüne adım attığı Esenyurttaki 582 dairelik Star Towers projesinde, kadınlara ayrı havuz, spor salonu ve sauna yapması sektörün tepkisini çeksede, Özbek yeni projelerinde de bu konsepte devam edeceğini belirtiyor. Şu anda Caddebostan ve Suriçinde iki ayrı projenin hazırlığı içinde olan Nedim Özbek, Tüm projelerimizde kadınlara ayrı havuz, ayrı spor salonu, ayrı sauna devam edecek. Bunlar artık olmazsa olmazlarımız. Ulusta, Etilerde de proje yapsak aynısını yapacağız. Her firmanın kendine özel bir konsepti var. Bu da bizim konseptimiz dedi.

Muhafazakara  yapmadık

Konut sektörünün kadınlara yönelik olduğunu, yapılan projelerde vaktin büyük çoğunluğunu kadınların geçirdiğini anlatan Nedim Özbek, şunları söyledi: Tekstilde hedef kitlemizin yüzde 80i kadınlardı. Ama dünyanın hedef kitlesi kadınlar, pazara artık kadınlar yön veriyor. Biz bu uygulamayı muhafazakar kesim için yapmadık. Bizim düşüncemiz böyle değildi. Talep kadınlardan geldi. Bunu kadına pozitif ayrımcılık olarak söyledik ama farklı mecralara çektiler. Tepki gösterenler, kötü söyleyenler oldu ancak tüm kadınların takdirini aldık. Kadının istediğine duyarlı olmak gerekir. Artık hemen hemen her projede de kadına özel alanlar yaratılmaya başlandı. Lansman dönemimizde kadınlara ait olan dairelerin tapu masraflarını da biz karşılamıştık. Kadını güçlü kılmak adına yaptığımız bu kampanya iyi bir sosyal sorumluluk oldu. Bugün yaptığımız şeyin iyi yere gittiğinin farkındayız.

Yüzde 30 prim yaptı

Esenyurt Belediyesinden kat karşılığı sağlanan arsanın toplam 180 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğunu söyleyen Özbek, şöyle konuştu: Reform İnşaat ile birlikte ilk projemizi hayata geçiriyoruz. 27 katlı 3, 18 katlı 2 bina yapıyoruz. Projemizde 582 daire ve bir alışveriş merkezi bulunuyor. 100 milyon dolarlık bir yatırım planladık. Şu anda inşaatta yüzde 65, satışta da yüzde 40ın üstündeyiz. Bölgede hemen tapu verebilen projelerden biriyiz. Bu nedenle tercih sebebiyiz. Fiyatlarımız 110 bin TLden başlıyor ve 370 bin TLye kadar çıkabiliyor. Metrekaresi şu anda 1350-1800 lira arasında. Lansmanda 1000 TL ile başlamıştık. İlk alanlar yüzde 30 kr etmiş durumda.

İki yeni proje hazırlığı

Tekstille birlikte inşaat sektöründe de büyümek istediklerini dile getiren Nedim Özbek, Görüştüğümüz bir kaç proje var, anlaşmak üzereyiz. İnşaat sektörünün önü çok açık biz de konut düzeyinde devam edeceğiz. İstanbulda Caddebostan ve Suriçinde 800-1200 konutluk projelerimiz olacak. Daha büyük yatırımlar ve oluşumlara gireceğiz. 200 milyon dolarlık yatırım daha yapacağız diye konuştu.

İnşaatta daha fazla sorumluluk gerekiyor

Nedim Özbek, tekstil ve hazır giyim sektöründe özellikle tasarım konusunda çok ciddi birikim olduğunu belirtti. Özbek, inşaat sektörüne girdiğinde insan hayatını ön plana çıkaran değerleri anladığını belirterek, Tekstilde öyle değil, giyersiniz atarsınız. Ancak  aldığınız evi atamıyorsunuz. Değiştirme şansınız çok az. Bu nedenle inşaat sektöründe daha fazla sorumluluk almayı öğrendim diye konuştu.

Depremden sonra şantiyeye geldiler

Vandaki depremin Türkiyeyi derinden yaraladığını ve artık dönüşüm şart olduğunu vurgulayan Nedim Özbek, Depremden sonra gelip şantiyeyi ziyaret edenler çok oldu. Biz isteyenleri de gezdiriyoruz, en doğal hakları. Benim önerim müşteriler projelerinin ruhsatını, beton kalitesini, yapı denetimini sorsunlar dedi. özbek, dönüşüm başladığında inşaat sektöründe fiyatların da artacağını ifade etti.


Geri Dön