28 / 04 / 2024

Starbucks Milano'da mağaza açacak!

Starbucks Milano'da mağaza açacak!

ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, küçük kahve dükkânlarının büyük önem tuttuğu İtalya’da da mağaza açmaya karar verdi. CEO, ilk mağaza sonrasında İtalya’da başka kentlerde de şubeler açmak istediklerini belirtti.



Starbucks CEO’su Howard Schultz, Fortune dergisine verdiği özel röportajda, kahve zincirinin ilk mağazasını, İtalya’nın Milano kentinde, yerli kahveci Percassi işbirliği ile açacaklarını ifade etti.


Fortune dergisi, Starbucks’ın İtalya adımının en çok CEO Schultz için büyük önem taşıdığını yazdı. Schultz, 1983 yılında Milano ve Verona’ya yaptığı bir iş gezisi sırasında, İtalyanların kahve hazırlamayı bir sanata dönüştürdüklerini keşfetmiş ve bu fikirle ABD’li kahve devini açmaya karar vermişti.


Milliyet




Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


DÜNYA genelinde en yaygın büyüme ağına sahip, 65 ülkede 21 binin üzerinde mağazası olan ABD’li kahve zinciri şirketi Starbucks, İtalya’ya ilk kez girme kararı aldı.


Starbucks, İtalya'daki ilk şubesinin yerli kahveci Percassi işbirliğiyle 2017'de Milano'da açılacağını açıkladı. Howard Schultz (Starbucks Yönetim Kurulu Başkanı) 1981 yılında ilk Starbucks mağazasını açmış, 1983 yılında İtalya'ya gitmiş ve İtalyanların kafe geleneğini Amerika Birleşik Devletleri'ne getirme kararı almıştı. İtalya Avrupa'da kişi başına kahve tüketiminin en yüksek olduğu yedinci ülke. Starbucks, İtalya geneline yayılmayı hedefliyor.


Akşam



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



ABD'li kahve zinciri şirketi Starbucks, İtalya'daki ilk şubesini 2017'de Milano'da açacak.


Dünya genelinde en yaygın büyüme ağına sahip, 65 ülkede 21.000'nin üzerinde mağazası olan ABD’li kahve zinciri şirketi Starbucks, İtalya’ya ilk kez girme kararı aldı.


Starbucks, İtalya'daki ilk şubesinin yerli kahveci Percassi işbirliği ile 2017'de Milano'da açılacağını açıkladı.


NTV'nin haberine göre, Starbucks Yönetim Kurulu Başkanı Howard Schultz 1981 yılında ilk Starbucks mağazasını açmış, 1983 yılında İtalya'ya gitmiş ve İtalyanların kafe geleneğini Amerika Birleşik Devletleri'ne getirme kararı almıştı.


İTALYANLAR ESPRESSO'CU


İtalya Avrupa'da kişi başına kahve tüketiminin en yüksek olduğu yedinci ülke. Starbucks, İtalya geneline yayılmayı hedefliyor. Ancak İtalyanlar geleneksel olarak espresso ve capuccinoyu sıklıkla tüketiyor ve Amerikan tipi kahgvelere mesafeli duruşuyla biliniyor.



Cumhuriyet


Geri Dön