30 / 04 / 2024

Statlar, Süper Lig'e hazır değil!

 Statlar, Süper Lig'e hazır değil!

Futbolseverler daha şimdiden 18 Ağustos'ta başlayacak olan Süper Lig'e kilitlenirken birçok kulüp kendi stadında maç yapamamanın üzüntüsünü yaşıyor



Ligin yeni ekiplerinden Elazığspor ile Orduspor, stat bakım çalışmaları nedeniyle yeni sezondaki ilk maçlarını farklı illerde oynayacak. Atatürk Olimpiyat stadının durumu belirsizliğini korurken İnönü'ye ise yaz boyunca el değmedi.



-Süper Lig'de yeni sezon 18-19 Ağustos tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Ancak ilk hafta öncesi birçok statta bakım çalışmaları tamamlanmadı. Yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken ligin yeni takımlarından Elazığspor, Atatürk Stadı yetişmediği için Fenerbahçe ile İzmir'de oynamak zorunda kalacak. Böylece yıllardır büyük takımların şehre gelmesini umut eden Elazığlılar, Fenerbahçe'yi görmek adına bir sezon daha bekleyecek. Süper Lig standartlarına uygun olmayan Atatürk Stadyumu'nun gerek zemin gerekse diğer saha eksiklikleri 3. haftadaki Kasımpaşa maçına kadar da giderilemeyebilir.


Elazığspor gibi Orduspor'un stadı da hazır değil. En son 2002 yılında altyapısı değiştirilmeden sadece çimlerin yenilendiği 19 Eylül Stadyumu'nda yoğun çalışmalar devam ediyor. 900 bin lirayı bulan bir masraf yapıldığının bilgisi verilirken Orduspor'un 2. haftadaki Eskişehirspor mücadelesini Giresun veya Samsun'da oynamayı planladığı açıklandı.


Mütevazı imkânlarla büyük başarılara imza atan Akhisar Belediyespor'un sahası da bırakın Süper Lig'i, Bank Asya 1. Lig'i kaldırabilecek şartları taşımıyor. Akhisar, 3000 kişi kapasiteli mevcut stadı kullanamayacağından dolayı yeni sezonda maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynayacak.


Avrupa Ligi'nde mücadele eden Eskişehirspor, Süper Lig açısından bir problem bulunmasa da Avrupa maçlarını az kalsın Eskişehir'de oynayamayacaktı. Zira UEFA yetkilisi, Eskişehirspor'un stadını yeterli görmedi ve Marsilya karşılaşması öncesi olumsuz rapor bildirdi. Eksikliklerini gideren Kırmızı-Siyahlı ekip, son anda maçın Eskişehir'de oynanmasını sağladı.


Anadolu şehirlerinde bunlar yaşanırken Süper Lig'de 5 takımı olan İs-tanbul'da statların durumu pek iç açıcı değil. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacaklarını düşünüyor, ama şimdilik belirsizlik durumu var. Zaten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, aylar önce, "İstanbul, 2020 Olimpiyat adayı. Olimpiyat Stadı'nın esaslı bir bakıma ihtiyacı var. Bu yaz çalışmalara başlayacağız. İstanbul'da bir stadyumun daha önümüzdeki yıl faaliyette olamayacağını ya da tribünlerinin tam kapasite çalışamayacağını ifade edebiliriz." demişti. Futbol Federasyonu yetkilileri de Olimpiyat Stadı konusunda netlik bulunmadığını söylüyor.


Yeni stat çalışmaları esnasında maçlarını Galatasaray'ın kullandığı Türk Telekom Arena'da oynamayı hedefleyen fakat bu amacına ulaşamayan Beşiktaş'ın, İnönü Stadı'nı yaz boyu ihmal ettiği öğrenildi. İnönü'nün 2. haftada Beşiktaş'ın Galatasaray'ı ağırlayacağı derbiye yetişmeyebileceği belirtildi.

Zaman


Geri Dön