13 / 05 / 2024

Statü Park, Pendik'e statü kazandırmak için yükselecek! 2bin 700 TL'ye!

Statü Park, Pendik'e statü kazandırmak için yükselecek! 2bin 700 TL'ye!

Pendik bölgesinde uzun yıllara dayanan ticari deneyimi olan üç firmanın güç birliği Statü Park'ta toplandı. Konut İnşaat, Mostar Yapı ve Evra Group İş Ortaklığı'nın ilk projesi olan Statü Park, kentsel dönüşümü de teşvik eden bir anlayış ile metrekaresi



Pendik’te merkezi bir konuma sahip olan Statü Park, 8 bin 529 metrekarelik arsa üzerinde iki blok olarak yükselecek. 218 daireden oluşan projenin büyük kısmı peyzaj alanlarına ayrılıyor.

Ortaklığı oluşturan firmalar adına bir konuşma yapan Mostar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Yakup Köç, bölgedeki markalı konut açığını kapatmak üzere böyle bir projeye giriştiklerini dile getirdi. Meskun mahallin arasında yer alan projenin lokasyonu ve kalitesi ile çok değerli olduğuna dikkat çeken Köç, “Buradan yürüme mesafesinde Pendik’in herhangi bir merkezi noktasına gidilebilir. Caddebostan Pendik Sahil Yolu’na, Pendik çarşıya, tren istasyonuna, minibüs duraklarına 2 dakikalık bir mesafedeyiz” dedi.

Kartal’dan Pendik’e kadar olan bölgede E-5 Karayolu’nun altında markalı ve değerli bir konut projesinin olmadığını söyleyen Köç, “Bu nitelikte bu proje bahsettiğim bölgede yer almıyor. Projenin arsasına 100 yıldan beri sahip olan bir aileden hasılat paylaşımı yöntemi ile aldık. 40 milyon liralık bir yatırım değeri ön görüyoruz” dedi.

İstanbul’da merkezi lokasyonlarda arsa üretiminin çok zor olduğunu belirten Köç, bu açıdan kentsel dönüşümün çok önemli olduğuna parmak bastı. Köç, “Son 6-7 yıldan bu yana konut projeleri merkezin çeperlerinde yapıldı. Bu açıdan bakıldığında konutta bir doygunluk oluştu diyebilirim. İnsanlar yeniden merkezi lokasyonlarda konut edinmek istiyor. Bu açıdan Statü Park daha da önem kazanıyor” dedi.
Projenin bir diğer ayırt edici özelliği olarak ekolojik duvarı gösteren Köç, “Binanın dış çevresinde ve konutların ara duvarlarında ekolojik duvar kullanacağız. Bu duvarlar ses ve ısı geçirmiyor. (-), (+) 70 dereceye kadar dayanıyor. Birde bu malzeme inşaatın yapım süresini hızlandırıyor” diye konuştu.

Üst gelir grubuna dönük konut yapımının da artık belli bir seviyeye geldiğini dile getiren Köç, alt gelir grubuna da  TOKİ  ve belediyelerin konut ürettiğini ifade etti. Köç, “Orta alt gelir grubuna dönük olarak konut üretimine gerçekten ihtiyaç var. Kısa süre içinde biz bölgede yeni 5 projeye başlayacağız. Bunun 2’si alt orta kesime dönük olacak” diyerek sözlerini bitirdi.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com
 


Geri Dön