09 / 05 / 2024

Sterlinde 37 yıldan sonra bir ilk yaşanıyor! Kıyamet kopuyor hemen bakın

Sterlinde 37 yıldan sonra bir ilk yaşanıyor! Kıyamet kopuyor hemen bakın

Sterlin/dolar kurunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sterlinde 37 yıldan sonra bir ilk yaşanıyor. İşte detaylar...



 UZMAN İSİM AÇIKLADI

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman, sterlinin dolar karşısındaki durumun şöyle değerlendirdi:
 ''2016 yılında Brexit tartışmalarının sıcağında bu durum gündeme gelmişti. 

İngiltere Merkez Bankası Sterlin, her daim dünya finansının başkenti Londra olmayı sürdürüyor. Bütün sorgulamalara, bütün sıkıntılara, bütün hırpalanmalara rağmen sterlin orta ve uzun vadede önemli bir para birimi olmaya devam edecek.

Hatta bazılarına göre Brexit'le bir süre sonra bu geçiş dönemi sıkıntıları hem ekopolitik dengeler yerine oturduktan sonra İngiltere ve parası Pound, Avrupa Birliği'nin bazı sıkıntılarından, yüklerinden kurtulmuş olacak.  
Ancak şu anda görece olarak yumuşak karnın açıkta ve kırılganlıkların yüksek olduğu bir iklimde Sterlin'in böyle Dolar kurunun üzerindeki üzerindeki durumunu veya çıtasını koruyabilmesi güç.

İngiltere de Avrupa Birliği de kendi içerisinde katma değer üretimi ve geçmiş bakımından önemli. Azımsanmayacak, önde giden ülkelerden biri.

Bunların hiçbir zaman ligde arka plana düşmeleri ya da dünya ekonomi sahnesinden, ekopolitik sahnesinden güçlerini azaltarak silinmeleri gibi bir durum da bulunmuyor. Bu bakımdan Sterlin de Euro kuru da varlığını sürdürmeye devam edecek.

Ancak şu anda görece olarak yumuşak karnın açıkta ve kırılganlıkların yüksek olduğu bir iklimde Sterlin'in böyle Dolar kuru üzerindeki  durumunu veya çıtasını koruyabilmesi güç görünüyor.'' dedi.

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

1 sterlini bile olanlar hemen bakın! Sterlin düşüyor mu? 
Dolar şahlandı, Euro, Sterlin ve Yen dibe vurdu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön