15 / 05 / 2024

Sterlinde son dakika gelişmesi! Sterlin sahalara geri dönüyor

Sterlinde son dakika gelişmesi! Sterlin sahalara geri dönüyor

İngiltere’nin yeni maliye bakanının yaptığı açıklamalardan sonra sterlin bu sabah İngiltere Başbakanı Truss’ın ekonomi paketinde daha fazla geri adım açıklayabileceği beklentisi ile yükselişe geçti. Sterlin resmen sahalara geri dönüyor. Sterlinde son dakika kritik gelişmeler...



GERİ ADIM...

Yeni atanan Maliye Bakanı Jeremy Hunt Pazar günü Truss’ın planladığı vergi indirimleri konusunda daha fazla geri adım atılıp atılmayacağı yönündeki soruya “hiçbir şey ihtimal dışı değil” ifadesini kullandı.

Hunt, BOE’nin de desteğini aldığı anlaşıldı. BOE Başkanı Andrew Bailey, Hunt ile görüştüğünü ve mali politika sürdürülebilirliğinin önemi konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

 Union Bancaire Privee (UBP) SA Küresel FX Strateji Direktörü Peter Kinsella, Hunt’ın BBC’deki açıklamalarının “hafif de olsa daha ihtiyatlı bir mali politika” sinyali verdiğini ve orta vadeli mali planın 31 Ekim tarihinde açıklanmasına kadar sterlini dengelemeye yardımcı olacağını aktardı.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön