29 / 04 / 2024

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi külliyeye dönüşüyor!

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi külliyeye dönüşüyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Eyüp Sultan Camisi külliye şeklinde yeniden inşa edilecek. Külliyenin temeli yarın atılacak. 



Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Eyüp Sultan Camisi, külliye şeklinde ve Osmanlı mimari özelliklerine uygun biçimde yeniden inşa edilecek. Uzun yıllardır Avrupa'nın en büyük camisi olarak bilinen Eyüp Sultan Camisi'nin temeli yarın atılacak.


Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; yeni inşa edilecek 28 kubbe ve 44 metre yüksekliğinde çift minareli cami ve külliye 15 dönüm arazi üzerinde yer alacak. Cami Osmanlı mimari özelliklerini taşıyacak. 

 

Strazburg daki Eyüp Sultan Camisi külliyeye dönüşüyor!


Yeni inşa edilecek külliyede 3 bin kişi kapasiteli mescit, konferans salonları, okul, kütüphane, öğretmenler odası, restoran ve butiklerin yer alacak. Ayrıca 600 araç kapasiteli otoparkı ve 260 adet bisiklet parkı da olacak. Caminin ana kubbesi etrafında 27 adet küçük çapta kubbe yer alacak. 

 

Strazburg daki Eyüp Sultan Camisi külliyeye dönüşüyor!


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Strazburg Eyüp Sultan Yeni Camisi'nin ilk harcını dökecek. Temel atma törenine Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ve Fransız yerel yönetimlerin temsilcileri de katılacak.


Geri Dön