18 / 05 / 2024

Stroton, yeni yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor!

Stroton, yeni yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor!

Stroton, Yalıtım, Yapı Kimyasalları ve İnşaat sektörüne ek olarak 2017 yılında İskele sektörüne de adım atmış ve Strolift İskele ve Kalıp Sistemleri Ltd.Şti.  adı altında yeni bir şirket kurmuştur.



Strolift, Galvanizli Güvenlikli İskele tesisi ile 6 bin metrekare kapalı ve 14 bin metrekare stok alanı olmak üzere toplam 20 bin metrekare alana sahiptir. Üretim tesislerinde tam otomasyon sistemleri ile donatılmış ileri teknoloji otomatik kesme ve delme makinaları, robotik ve otomasyon kaynak makinaları, yüksek basınca sahip presler, CNC kesme ve bükme makinaları yer alan firma, ürünlerini son teknolojiye göre yüksek kalite ile Galvanizli Güvenlikli İskele üretiyor. Stroton grup firmalarının 2018 yılı hedefi de iç pazardan elde ettiği ciroyu artırmak ve dış pazarda da söz sahibi olmaktır.

EPS yalıtım levhaları, Dekoratif ürünler ve yapı kimyasalları gibi daha birçok malzeme  ürettiklerini söyleyen Stroton Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeli, 2017 yılında devreye aldıkları tesislerinde Strolift İskele ve Kalıp Sistemleri Ltd.Şti. adlı firmasıyla galvanizli güvenlikli iskele üretimine başladıklarını ve iç pazarda yerlerini aldıklarını bildirdi. Kendi sektöründeki diğer firmalardan farklı olan yönlerine değinen Karadeli, “Büyük ve yenilikçi bir firmayız, bu tutumumuz bizi diğerlerinden farklı kılıyor. Yeni makinalar alarak ürün gamımızı çoğaltmak ve daha fazla üretim yapmak istiyoruz. 2017 yılındaki büyüme hedefimize ulaştık ve 2018 ile önümüzdeki diğer yıllar için yeni hedefler belirliyoruz” dedi. Türkiye'nin hemen her bölgesine ürünlerinin ulaştığını kaydeden Karadeli, “Eps Isı yalıtım levhaları alanında, Stroton Panel, Blackpor Panel, Pan Panel, Blackpor Pan Panel, Stroboard, Blackboard, Stropan, Blackporpan, köşe panel, zemin sistemleri Termoboard, asmolen sistemleri gibi çok sayıda ürün yelpazemiz bulunuyor. Söve blok ve imalatı, iç cephe ve dış cephe dekorasyon ürünleri; kartonpiyerler, tavan kaplamalar, lamba göbeği, kartonpiyer çıtaları, tuğla desenler, taş desenler, köşe taşları diğer ürünlerimizden bazıları. Yapı kimyasalları alanında ise, seramik yapıştırıcılar, derz dolgular, su yalıtım sistemleri, poliüretanlar, zemin sistemleri, cephe sistemleri, özel amaçlı ürünler, onarım ve güçlendirme, mastikler ve köpükler, akrilik yapıştırıcılar, kalıp ayırıcılar, boyalar, astarlar, beton ve harç katkıları gibi ürünlerimizle müşterilerimize hitap ediyoruz. Roton İnşaat Ltd. Şti. firmamız ile 2014 yılı sonlarında başlayan AVM inşaatımızı 2017 yılı başında bitirdik. Ve yine 2014 yılı sonunda başlayan 2070 adet konut ve 59 adet villa inşaatımız devam etmekte olup, 655 konut teslim edilmiştir. 2018 yılı sonuna kadar 650 adet konut ve 29 adet villayı teslim etmiş olacağız. ” diye konuştu.

“İç pazardaki ciromuzu yükseltmeyi hedefliyoruz”

Stroton, ISO9001 kalite yönetim sistemi kurulmuş, üretimini kalite standartlarının ulusal ve uluslararası mevzuatların gerektirdiği şartlarda yerine getiren bir firma. Bu anlayışla sektörün ihtiyacı olan kalite ve modern üretim sistemlerini ön plana çıkartıp, müşteri memnuniyetini hedeflediklerini belirten Ömer Karadeli, “İskele üretim standardı olan TSEN 12810-1, TSEN 12811 ve Kaynak İmalatı Kalite Yönetim Sistemi olan ISO 3834-2 belgeleriyle üretime devam etmekteyiz” sözlerini kaydetti. Yurt dışına da aynı ürünlerden gönderen Stroton'un ihracat yaptığı ülkeler ise; Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Suudi Arabistan, Tanzanya, Kenya ve Fransa'dan oluşuyor. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Karadeli, “Ar-Ge çalışmalarımız neticesinde her yıl ürün gamımıza yeni ürünler ekleyerek, müşterilerimizin ihtiyaçlarının maksimum seviyede karşılanmasını hedefliyoruz. Ülkemizin kalkınmasına ve büyümesine katkıda bulunmak için yatırımların hızla devam etmesi gerekiyor. Üretim ve ihracatın artması için herkes gibi firmamız da üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olarak yatırımlarına 2018 yılında da ara vermeden devam etmektedir. Bu doğrultuda iç pazardaki ciromuzu da artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca AR-GE ekibimizin inovatif fikirleri ışığında yeni ürün çalışmaları ile güvenlikli iskele üretiminde inşaat sektörünün yenilenen ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, ülke genelinde ve uluslararası piyasalarda yerimizi alacağımıza da inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 


Geri Dön