28 / 04 / 2024

Su yalıtımına yeni düzenlemeler geliyor!

Su yalıtımına yeni düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda su yalıtımına ilişkin yeni teknik düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Binalarda su yalıtımı uygulamalarının esaslarını belirleyen yönetmelikle kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve denetlenmesi hedefleniyor.




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla binalarda su yalıtımına ilişkin yeni teknik düzenlemeler getiriliyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sağlıklı, güvenli, yaşanabilir ve sürdürülebilir yapılar inşa etmek için yapısal önlemler almaya devam ediyor. Binalarda su yalıtım uygulamalarına yönelik gelişmelerin ve mevcut uygulamaların tartışılması, mevzuat altyapısının güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen "Su Yalıtımı Konferansı-Uygulamalar. Gelişmeler ve Mevzuat Geliştirme" konulu etkinlik önemli bir başlangıç oluşturdu. Başlatılan çalışmaların ikinci aşaması olan su yalıtımı konusunda 14 Ekim 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Toplantıda sektörün ihtiyaçlarının yanı sıra, yapılacak teknik düzenlemeden etkilenecek tasarım firmaları, malzeme üreticileri, müteahhit ve yapı denetim firmaları açısından beklentiler ele alınarak biryol haritası hazırlandı. 

Bakan Güllüce'nin talimatı doğrultusunda binalarda su yalıtımı uygulamalarının esaslarını belirleyen bir yönetmelik hazırlanacak. Binalarda su yalıtımı konusunda kamuoyu ve sektör bilinçlendirilecek, doğru projelendirme, malzeme seçimi ve doğru uygulamanın yapılması ve denetlenebilmesi sağlanacak. 



Güne Bakış


Geri Dön