25 / 05 / 2024

Şua CC Yapı Anonim Şirketi kuruldu!


Şua CC Yapı Anonim Şirketi, Nimetullah Kaya Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ercan Öztürk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Mehmet Emin Ertuğrul Yönetim Kurulu Üyeliğinde 200 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Üsküdar'da kuruldu.



Şua CC Yapı Anonim Şirketi, Nimetullah Kaya Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ercan Öztürk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Mehmet Emin Ertuğrul Yönetim Kurulu Üyeliğinde 200 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Üsküdar'da kuruldu. 


Şua CC Yapı Anonim Şirketi iş konusu; 1-  Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi özel taahhüt ve inşaat işleri ve inşaata taalluk eden bilumum işleri yapar. 2- Gayrimenkul geliştirir; kendisinin sahibi veya kısmen sahibiolduğu arsalar üzerine ve arsa karşılığı inşaat sözleşmeleri yapmak suretiyle her türlü ticari ve ikamete mahsus inşaatlar yapar; satar veya kısa ve uzun vadeli kiraya verir; başkalarından kiralar; işletir; işlettirir. 3- İnşaata taalluk eden, inşaatın bünyesine giren veya yapımında istihdam olunan her türlü malzeme, araç, gereç ve donanımın imalatını, ticaretini, ithalat ve ihracatını yapar. Bu hususlarda başkalarından mümessillikler alır, başkalarına mümessillikler verir. 4- Konusunu teşkil eden işlerle ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında adi ortaklık, adi ortaklık işletmesi, anonim ve limited şirketler kurar. Bu gibi kurulmuş ortaklık ve şirketlere ortak olur. 5- Her türlü inşaatın her cüzünü bizzat yapabildiği gibi taşeronlara vererek de yaptırabilir. 6-  Şirket, işleri için iç ve dış piyasalardan uzun, orta ve kısa vadeli istikrazlar akdedebilir ve benzeri kredileri temin ederek, emval ve kefalet kredileri, emtia, akreditif ve yatırım kredileri, açık kredileri, esham ve tahvilat üzerinde avans kredileri ve benzeri kredileri temin edebilir ve bu konuda danışmanlık, aracılık, temsilcilik, müşavirlik yapabilir. 7- Şirketin amacı ile ilgili olarak şirketin borçlarını ve alacaklarını temin için ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları alabilir, verebilir ve fek edebilir. Şirket, gerek kendi borçları,  gerekse üçüncü kişilerin borçları için Bankalar, Katılım Bankaları, her türlü gerçek ve tüzel kişiler lehine ipotek tesis edebilir. 8- Şirket işleri için gerekli taşıtları iktisap edebilir, kiralar, devir edebilir ve bunlar üzerinde ayni ve şahsi tasarruflarda bulunabilir. 9- Şirket amacı ile ilgili olarak ihtira beratı, ustalık (knowhow) ve diğer sınai mülkiyet haklarını devir ve ferağ edebilir ve bunların üzerinde lisans anlaşmaları yapabilir. İleride Şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek  yukarıda sayılanlardan başka  işlere girişilmek istendiği takdirde bu hususlar Yönetim Kurulu'nun teklifi ile Genel Kurul'un tasvibine sunulacak, bu yolda karar alındıktan sonra dilenen işler yapılabilecektir.



Geri Dön