29 / 04 / 2024

şžua İnşaat Anadolu yakasına 1100 konut yapacak!

şžua İnşaat Anadolu yakasına 1100 konut yapacak!

600 konutluk Halkalı Elite City"nin temelini atan şžua İnşaat, bu yıl yaka değiştire rek Anadolu yakasında 2 yeni projeye başlayacak. Firma, konut sayısını ikiye katlarken ciroyu da yarı yarıya artırmayı planlıyor



600 konutluk Halkalı Elite City"nin temelini atan şžua İnşaat, bu yıl yaka değiştire rek Anadolu yakasında 2 yeni projeye başlayacak. Firma, konut sayısını ikiye katlarken ciroyu da yarı yarıya artırmayı planlıyor

Halkalı"da Emlak Konut GYO"dan arsa üzerine 600 konutluk Elite City"nin temelleri atan şžua İnşaat, gelecek yıl Anadolu yakasında iki projede 1100 konut üretecek. 2010 yılı cirosu 500 milyon TL olan şžu a İnşaat, 2011 için ise 750 milyon TL "yi hedefliyor.

çok büyük projeler yerine tercihini daha küçük ama niş projelerden yana kullanmak isteyen şžu İnşaat, bu amaçla 2011 yılında Anadolu yakasında Pendik ve Kadıköy"de iki proje gerçekleştirecek. Pendik"te ortak almadan tamamen kendi imkanları ile bu projeyi gerçekleştirmek istediklerini belirten şžua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, œPendik"teki proje yılın ilk aylarında start alacak ve yaklaşık 600 konut olacak. İkincisi ise Kadıköy, Göztepe tarafında 500 dairelik bir proje olacak diyerek gelecek yılki planlarını açıkladı.

2011 yılında Pendik ve Kadıköy"de toplam 1100 konut yapmak istediklerinin altını çizen Kaya, œ2011 yılında gerçekleştireceğimiz her iki proje İstanbul"un Anadolu yakasında yer alacak. Bunlarla 2011 için ciro hedefimizi 750 milyon TL olarak belirledik diye konuştu.

2010 yeniden atılım yılı oldu

Piyasaların canlanmasıyla birlikte 2010 yılında Halkalı Atakent bölgesinde bir konut projesine başlama kararı aldıklarını dile getiren Kaya, œUygun arsanın bulunmasının ardından kararımızı eyleme dönüştürdük. Aralık ayının başında şu an inşaatı devam eden Elite City"nin lansmanını gerçekleştirdik. Gerek projesi, gerek peyzajı gerek detaylarıyla bugüne kadar bölgede hiç yapılmamış bir proje. Toplam 600 konut olacak. Lansmanın üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen üçte ikisinin satıldığını söyleyebilirim diye konuştu.

Aynı zamanda çevreci

Firma olarak 1992 yılında kurulduklarını ve hedeflerini her zaman için büyük projelere imza atmaktan yana olduklarını belirten Kaya, œİlk yıllarımızı hedefimize ulaşmak adına deneyim kazanmaya ayırdık ve taahhüt işi yaptık. Daha sonra şžua İnşaat olarak büyük çaplı projelere adım attık. şžu ana kadar gerçekleştirdiğimiz projelerin çoğu İstanbul"un Anadolu yakasında özellikle Ataşehir bölgesindeydi. Burada Ataşehir Konakları, İmes İş Merkezi, Elite Life, Merve Konakları gibi projeleri gerçekleştirdik. Ayrıca, çevre ödülü aldığımız Altınoluk"taki yazlık sitemiz de bahsetmeye değer projelerimiz arasında yer alıyor dedi

Motorlu araç siteye giremeyecek

En büyük özelliği yeşil alanların bolluğunun yanı sıra, site içerisine motorlu hiç bir aracın girmesine izin verilmeyeceği Elite City"de tüm motorlu araçlar sitenin altındaki otoparka dışarıdan girecek. Site sakinleri ev ve bahçelere iç bağlantılarla girecek.

İnşaat sektörünün bir süredir sıkıntı içinde olduğunu ve global ekonomik krizden sonra iyice işlerin daraldığına dikkat çeken Kaya, œ2010 tüm sektör için silkelenme ve toparlanma yılı oldu. şžua İnşaat olarak prensibimiz kendi öz sermayemizi kullanmak ve temkinli yol almak olduğu için biz ekonomik kriz nedeniyle hiç bir durgunluk yaşamadık. Fakat sektörümüzün de olumsuz etkilerden sıyrılması sevindirici oldu diye konuştu.

2010 yılında sektörün yüzde 16 büyüdüğünü yılın beklentilerin üzerinde bir büyüme rakamıyla kapandığına dikkat çekten Kaya, 2011 yılında bu oranın yüzde 8 olması beklendiğini dile getirdi. İnşaat sektörünün önünün açıldığını düşünen Kaya, œDurgunluk dönemi artık geride kaldı ve sektörün önü açıldı. Hem kredilerin düşmesi hem de eski binalarda oturan vatandaşların yeni, deprem yönetmeliğine uygun ve güvenli binalara geçiş isteği zaten canlanan sektörün daha da iyileşmesini sağlayacak dedi.


Geri Dön