20 / 05 / 2024

Subway'in restoran zinciri McDonald 's 'ı geçti!

Subway'in restoran zinciri McDonald 's 'ı geçti!

Subway, dünyanın en fazla şubesine sahip hamburger devi McDonald 's 'ı restorant sayısı konusunda geride bıraktı...  



Amerika 'nın en ünlü sandviç zinciri Subway sahip olduğu şube sayısı açısından dünyanın en büyük hamburger markası olan McDonald 's 'ı solladı. Subway, 2002 yılında zincirine eklediği şubelerle McDonald 's 'ı Amerika genelinde geride bırakmıştı. Sandviç zinciri son olarak da hamburger devini dünya genelinde geçti.

Subway 2010 yılı sonunda 33 bin 749 şubesi olduğunu rapor ederken, McDonald 's şirketi sadece 32 bin 737 şubesi olduğunu belirtti.

Subwaş şirketine bağlı Subway Franchisee Advertising Fund Trust Pazarlama Yöneticisi Tony Pace, “çok iyi bir çalışma temposu içindeyiz. ” diye konuştu.

Subway tamamen ‘franchise ' sistemiyle çalışan bir şirket. Pace, bu sistemin başarılarının en büyük parçası olduğunu ifade etti.   Pace Subway 'in küçük formatlı şubelerini açmanın ve çalıştırmanın diğer zincir restorantlara nazaran çok daha kolay olduğunu da belirtti.

Öte yandan McDonald 's marketin ‘gelir şampiyonu ' olma özelliğini koruyor. şžirkete bağlı şubeleri olmasına rağmen çoğunlukla ‘franchise ' sistemini kullanan McDonald 's geçtiğimiz mali yıl raporuna göre 24 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Subway 'in aynı süreç içindeki geliri ise 15.2 milyar dolar.

Mc Donald 's Subway 'in kendisini uluslararası şube bazında geçmiş olmasının ardından Illinois 'de bulunan merkezlerinden bir açıklama yaptı. şžirketin yetkilileri ‘son yıllarda büyümekten çok, daha iyi hizmet sunma konusu üzerinde yoğunlaştık. ” dedi.  

Zaman


Geri Dön