08 / 05 / 2024

Sudanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Sudanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Sudan vatandaşları Türkiye'ye gelerek, buradan gayrimenkul sahibi olma hakkına sahip mi? Sudanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Sudanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Sudanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?



Sudanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Sudan ya da resmî adıyla Sudan Cumhuriyeti ya da Kuzey Sudan, Afrika'nın en geniş 3. ülkesi. Başkenti Hartum'dur. 


Bir Doğu Afrika ülkesi olan Sudan kuzeyden Mısır, kuzeydoğudan Kızıldeniz, doğudan Etiyopya ve Eritre, güneyden Güney Sudan, batıdan Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad, kuzeybatıdan da Libya'yla çevrilidir.


Peki, Sudan vatandaşları Türkiye'ye gelerek, buradan gayrimenkul sahibi olma hakkına sahip mi? Sudanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Sudanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Sudanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Sudan vatandaşları Türkiye'den konut edinme hakkına sahip. Ancak Sudan vatandaşları da dahil olmak üzere yabancıların Türkiye’den satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümünün 30 hektarı geçmemesi gerekiyor.


Sudanlıların Türkiye'deki tapu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli belgeleri temin etmeleri şart.


Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.




Geri Dön