10 / 05 / 2024

Süleyman Çetinsaya İstanbul'a kentsel dönüşümü öneriyor!

Süleyman Çetinsaya İstanbul'a kentsel dönüşümü öneriyor!

Erken teslim süreleri ve yüksek prim oranlarıyla dikkat çekerek, Avrupa Birliği Kalite Ödülü'nü alan Avrupa Konutları, gelecek 5 yıl içinde 10 bin konut üretmeyi hedefliyor



Erken teslim süreleri ve yüksek prim oranlarıyla dikkat çekerek, Avrupa Birliği Kalite Ödülü'nü alan Avrupa Konutları, gelecek 5 yıl içinde 10 bin konut üretmeyi hedefliyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde kentsel dönüşüm ve yenilemenin gerekliliğine dikkat çeken Avrupa Konutları icra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, nitelikli, güvenli yapılar için kentsel dönüşüme bir an önce start verilmesi gerektiğini vurguladı.

5 yıl içinde 6 bin 300 konutu tamamlayarak teslimlerini gerçekleştirdiklerini belirten Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, gelecek 5 yıl içinde de 10 bin konut üretmeyi hedeflediklerini kaydetti. Çetinsaya, 7 yıl önce Ata-kent'te başlayan Avrupa Konutları markasıyla bugüne kadar 9 projeye imza attıklarını ifade ederek, "2007'de teslim ettiğimiz bin 400 konutluk Avrupa Konutları Atakent 1, 14 ay erken teslimle tamamladığımız 3 bin 100 konutluk Avrupa Konutları TEM, 8 ay erken teslimle tamamladığımız bin 108 konutluk Avrupa Konutları Atakent 2, 36 konutluk Avrupa Konakları Saklı Bahçe, 136 konutluk Avrupa Residence TEM, 330 konutluk Avrupa Konutlan Ispartakule, 330 konutluk Avrupa Konutları Ispartakule 1 ve inşaları devam eden 2 bin 300 konutluk Avrupa Konutları Atakent 3 ve 80 konutluk Avrupa Konakları Florya ile konutun markasını inşa ediyoruz" dedi.

Çetinsaya, Maslak ve Kağıthane Cendere Vadisi'nde de iki yeni proje için çalışmalarını sürdürdükleri bilgisini verdi.

GÜVENLİ GELECEK İÇİN
İstanbul'un en önemli gündeminin kentsel dönüşüm olduğunun altım çizen Süleyman Çetinsaya, Van depreminin de kentsel dönüşümün acilen ele alınması gerektiği bilincini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Çetinsaya, mevcut siyasi iktidarın da kentsel dönüşüm ve yenileme konusunda irade ortaya koyarak harekete geçtiğin hatırlatarak, "Kentsel dönüşümle ilgili yasal hazırlıklar var. Artık, kaliteli bina, kaliteli konut, kaliteli yaşam ve kaliteli insan içir kamu otoritesi yasal düzenlemeleri yapmalı insanlarımız da gereken fedakarlığı göstermelidir" dedi. İnsanların eski evleri üzerinden zengin olma hayalini bir yana bırakması gerektiğine değinen Çetinsaya, çocuklarıyla, ailesiyle, daha nitelikli ve güvenli bir gelecek için yapılarının yenilenmesine razı almaları gerektiğini kaydetti. Kat Mülkiyet Kanunu'nun yeniden ele alınması gerektiğine işaret eden Çetinsaya, "Mevcut düzenleme ile bina sakinlerinden birinin dahi itiraz etmesi halinde binanın yenilenmesi söz konusu olamıyor. Yeni düzenlemeyle, bina sakinlerinin üçte ikisinin onayıyla yenileme kararının alınabilmesinin önü açılmalıdır" diye konuştu.

Önümüzdeki 5 yıl içinde 10 bin konut üretme hedefinde olduklarını anlatan Çetinsaya "Sektörün markalaşmış iddialı diğer firmaları da bir gayret içinde. Bugün hızlı ve kaliteli adeta kasabalar büyüklüğünde projeler gerçekleştiriliyor. Bugünkü teknolojiyle, bugünün mühendislik kadrolarıyla gayet güzel bir ekip oluştu, İstanbul için bu hızı kesmeden, İstanbul'un yenilenmesi ve dönüşümü gerekir. Artık bundan geriye dönüş olmaması gerekir" dedi.

Teslim zamanı geliyor
Avrupa Konutları'nın Florya'da hayat bulan son projesi "Avrupa Konakları Florya"da kaba inşaatın yüzde 90'ı tamamlandı. Florya'nın yeni yaşam merkezi olması hedeflenen 80 konutluk butik projede dairelerin yarısı satıldı. Projede daire teslimleri ise Nisan 2012'de gerçekleşecek.

Florya Atatürk Ormanı'nın hemen yanında hayata geçirilen ve sahip olduğu lüks detaylarla dikkat çeken proje sekiz blok ve üç farklı konut tipinden oluşuyor. 4 oda 1 salon bahçe katlarının büyüklüklerinin 215 metrekare olduğu projede yine 4 oda 1 salon ara katların büyüklüğü 235 metrekare. 5 oda 2 salon şeklindeki çatı katı dubleksleriyse 405 metrekare büyüklüğe sahip. Avrupa Konaklan Florya'da 4+1 daireler 1 milyon 550 bin TL ile 1 milyon 975 bin TL arasında, 5+2 dairelerin fiyatı 2 milyon 925 bin TL ile 3 milyon 200 bin TL arasında değişiyor.

Avrupa Konaklan Florya, sahil yolu, metrobüs, deniz yolu, demiryolu ve Atatürk Havalimanı'na yakın konumuyla da dikkat çekiyor. Projenin sosyal tesislerinde kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, Türk hamamı ve aerobik salonu bulunuyor. Avrupa Konakları Florya, kapalı otoparkı, 24 saat özel güvenliği ile huzurlu bir yaşam vaat ediyor.

Atakent 3te yüzde 10 peşinatla daire sahibi olun 
Avrupa Konutları, Atakent 3 projesi için iki alternatifli olarak başlattığı kampanya büyük ilgi görüyor. Kampanya kapsamında isteyen yüzde 10 peşinatla, isteyen yüzde 50 peşinatla daire sahibi olabiliyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere dört farklı konut tipinin bulunduğu projede fiyatlar 261 bin 600 TL'den başlıyor.

Yüzde 10 peşinat ile konut sahibi olmak isteyenler, şubat 2012'de yüzde 10, Haziran 2012'de yüzde 5 oranında ara ödeme yapabilecekler. Ara ödemelere ekstra faiz yansıtılmıyor. Kalan yüzde 75'lik tutar içinse 120 aya kadar banka kredisi kullanabilecekler.
Avrupa Konutları, banka kredisi kullanmadan konut almak isteyenler için de özel ödeme seçeneği sunuyor. Kefil ve banka kredisi gerektirmeyen kampanya kapsamında, yüzde 50 peşinat ödendikten sonra kalan yüzde 50, Haziran 2012'de faizsiz olarak ödenecek ve

Temmuz 2012'de de daireler teslim edilecek.
Süleyman Çetinsaya Avrupa Konutmları Atakent 3'ün yüzde 85'i yeşil alanlara ayrılan proje içinde bir kent meydanı, projenin yanında 43 bin metrekarelik bir koru alanı, 4 yıldızlı bir otel, 10 mağaza, eczane, cafe ve restoranların yer alacağını anlattı. Atakent 3'te büyük bir gölet, konut bloklarının arasında şelaleler ve havuzlar yer alacak. Gölet'in hemen yanındaki geniş alan ise kent meydanı olarak düzenlenecek. Süleyman Çetinsaya, bu meydanda memleketi Kayseri'nin kent meydanındaki tarihi saat kulesinin bir benzerinin de inşa edileceğini kaydetti. Projenin yanındaki 43 bin metrekarelik ormanlık alan da koru olarak değerlendirilecek. Bu koru içinde yürüyüş ve koşu parkurları gibi ortak alanlar yer alacak.

Arena Park Atakente değer kattı 
Artaş İnşaat tarafından Atakent'te inşa edilen Genel Müdürlüğü'nü Muhsin Erkoç'un yürüttüğü ArenaPark AVM kapılarını açtığı ilk günden itibaren çevre ilçeler de dahil olmak üzere binlerce kişi tarafından ziyaret edilmeye başladı. Büyük ölçekli konut projelerinin çevrelediği 52 bin metrekarelik arsa üzerinde bölgenin tüm akslarına yakın bir konumda yer alan ArenaPark AVM 100 mağaza ve bin kişilik istihdam ile bölgenin en başarılı alışveriş merkezi olarak konumlanıyor. "İstanbul'un En Havalı Alışveriş Merkezi" sloganıyla, çarşı konseptinde inşa edilen ve çeşitli organizasyonlarla bir alışveriş merkezinin ötesine geçen Arena Park, bölgedeki yeni konut projelerinin yanı sıra bölgedeki diğer konutlara da 30 bin TL'ye varan değer kazandırdı. ArenaPark AVM'nin tasarımı, Yüksek Mimar Emin Can Aygölü'ye ait. ArenaPark, 80 milyon TL'lik yatırımla 9.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştı.
Sabah


Geri Dön