27 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Yabancı yatırımcının taleplerinde artış başladı!

Süleyman Çetinsaya: Yabancı yatırımcının taleplerinde artış başladı!

Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, eylül ayında düşüşe geçen konut kredileri ortalama faiz oranı ekim ve kasım aylarında tekrar yükselişe geçerek yüzde 10.8 seviyesinde hareket eder hale geldiğini belirtti.




Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, eylül ayında düşüşe geçen konut kredileri ortalama faiz oranı ekim ve kasım aylarında tekrar yükselişe geçerek yüzde 10.8 seviyesinde hareket eder hale geldiğini belirtti. Türkiye'deki siyasi istikrar havasıyla birlikte, özellikle yabancı yatırımcıların taleplerinde artış başladığın kaydeden Çetinsaya şunları söyledi: "Yılı artan bir hareketlilikle tamamlayacağımıza inanıyorum. Türkiye'deki yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcılar da Türkiye'deki gelişmeleri ciddi bir şekilde takip ediyor. 


Önümüzdeki yılın, satın alma kararlarım erteleyenlerin harekete geçeceği bir yıl olacağım düşünüyorum. Ayrıca kentsel dönüşüm anlamında İstanbul'dan daha fazla projenin adım duymaya başlayacağız. Bununla birlikte birçok firma yeni projelerini lanse etmeye hazırlanıyor. 

2015'in 2014 yılına kıyasla çok daha hareketli geçeceğini söyleyebiliriz." Şirket olarak da 2015 yılında öncelikli olarak hayata geçirdikleri projelerin teslimlerinin bir an önce yapılmasını sağlayacaklarım kaydeden Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları markasının 'erken teslim' konusundaki hassasiyetine dikkat çekti. 

Çetinsaya "Bizden konut alan alıcıların ve yatırımcıların konutlarında günlük yaşama geçmesini sağlayacağız. Bu anlamda yılın ilk çeyreğinde Avrupa Konuttan TEM 2 projemizi belirttiğimiz teslim tarihinden önce teslim etmeyi hedefliyoruz. 


Avrupa Konutları Kale, Vadistanbul ve Tema istanbul'daki inşa çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aynı zamanda da sektördeki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Avrupa Konutları Kale projesinde kâr marjımızı düşürdük, insanları ev sahibi yapmak için çabalıyoruz. 

Türkiye'de büyük oranda konut ihtiyacı mevcut. Şu dönemde çok güzel projeler de ortaya çıkıyor. Yatırımcılara konut almak için en doğru zaman diyebiliriz" diye konuştu. 



Star Yılbaşı


Geri Dön