28 / 04 / 2024

Süleymaniye’nin yenilenmesine Katar imzası!

Süleymaniye’nin yenilenmesine Katar imzası!

Katar’ın en önemli yatırım şirketleri arasında yer alan Al Rayyan Hospitality’nin Türkiye birimi Diar Süleymaniye Gayrimenkul firması ile Kuzu İnşaat yeni bir ortaklığa imza atıyor.



Diar Süleymaniye Gayrimenkul A.Ş ile Kuzu İnşaat, Süleymaniye Yenileme Alanı projesi için bir araya gelme kararı aldı. Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberin göre; Süleymaniye yenileme projesi için tüm izin ve ruhsatların alınması, proje kapsamındaki inşaat işlerinin icra edilmesi ve tamamlanması, yapı kullanma izinlerinin temini ve kat mülkiyeti tapularının çıkarılması amacıyla Katarlı ve Türk firmalar, ortak bir şirket kurmaya karar verdi. 

532 milyon lira sermayesi var
Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul firmalarından olan Kuzu İnşaat’ın ortak olduğu Diar Süleymaniye 2014 yılında kuruldu. Nisan ayında Al Rayyan Hospitality Gayrimenkul A.Ş ile kuurlan şirket 2015’te isim değiştirdi ve Diar Süleymaniye Gayrimenkul adını aldı. 532.5 milyon TL’lik sermayesi olan şirketin yönetiminde tamamı Katarlı 5 yönetici bulunuyor. 

Süleymaniye Camii ve külliyesinin hemen yanında yer alan 102 bin metrekarelik alanda, 733 parsel üzerindeki 5 mahallede 327'si tescilli 707 bina yenilenecek. Süleymaniye'de dönüşüm inşaatları önümüzdeki mayıs ayında başlayacak. 


Geri Dön