30 / 04 / 2024

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifa 2 milyon TL'ye yenilendi!

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifa 2 milyon TL'ye yenilendi!

Abdi İbrahim, yaklaşık 2 milyon TL ’ye Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası ’nı yeniledi. ' Şifahane ' şimdi Edirne'de turizmi canlandıracak.



TÜRK ilaç sektörünün en önemli firmalarından Abdi İbrahim, 500 yıllık Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı yeniledi. Tarihte bilinen en eski hastane olan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası'nı yenilemek için yaklaşık 2 milyon TL yatırım yaptıklarını belirten Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, yılda 200 bin turist alan bu hastanenin yenilenmesiyle bu rakamın artmasını beklediklerini kaydetti. Tıp tarihinin en önemli merkezlerinden biri olan Edirne Darüşşifası’nı, tarihine ve mimari dokusuna saygı duyarak ve Osmanlı tıbbına dair bilgilerin gün ışığına çıkmasına öncülük ederek yenilediklerini aktaran Nezih Barut, “Yüzyıllar boyunca hastaları tedavi eden Edirne Darüşşifası'nı iyileştirmek bizim için ayrı bir anlam ve değer taşıyor” dedi. 


DEVAM EDECEĞİZ 


Barut, kendilerine sağlık, çevre ve eğitim alanında iyi bir proje geldiği sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirtti. Barut, 1488 yılında hastane olarak kapılarını açan ve 1915’te kapanana kadar hastaları tedavi etmek için hizmet 

veren Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nın yenileme çalışmalarını uzun bir bilimsel ön hazırlık sürecinin ardından modern bir tasarımla gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. 


İngiliz Kraliyeti'ne Türk usulü çiçek aşısı


BARUT, şöyle devam etti: "Edirne Darüşşifası'nın 26 odasını birebir o dönemin uygulamalarını yansıtabilmek amacıyla kurguladık. Burayı ziyaret edenler; 15 ve 18. yüzyıl arasında erkeklerde estetik göğüs ameliyatları yapıldığını, yeniçerilere fıtık ameliyatı yapan kadın cerrahların varlığını, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin de yaptırdığı 'Türk usulü çiçek aşısı’nın Avrupa’ya nasıl yayıldığını yerinde öğrenme şansını yakalayacak."


Akşam 


Geri Dön