29 / 04 / 2024

Sultanahmet'te 30 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Sultanahmet'te 30 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

İstanbul 14. Satış Memurluğu İstanbul Fatih Sultanahmet'te yer alan 2 adet gayrimenkulü 30 milyon TL bedelle satışa çıkardı.



İstanbul 14. Satış Memurluğu İstanbul Fatih Sultanahmet'te yer alan 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 30 milyon TL olarak belirlendi.

T.C. 
İSTANBUL 14. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

2021/6 Satış
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Fatih İlçe, SULTANAHMET Mahalle/Köy, OYUNCU Mevkii, 80 Ada, 73 Parsel sayılı dükkanı olan kargir apartman nitelikli taşınmaz çevresinde genellikle korunması gerekli kültür varlığı olan ve konut olarak kullanılan yapılar topluluğu olan bölgede yer almaktadır. Yapılar genellikle konut olarak kullanılmaktadır. Yakın çevresinde kamu ve özel eğitim ve sağlık kurumları bulunmaktadır. Taşınmaz Belediye hizmetlerinden yararlanma imkanına sahiptir. Alt yapı hizmetlerinin tamamlandığı bölge dahilinde yer almaktadır. Korunması gerekli kültür varlığı olan taşınmaz üzerindeki binanın 131,00 m² oturum alanlı, bodrum + 2 normal + çekme katlı olduğu, binanın zemin ve 1. katlarında biri ön cepheye, diğeri arka cepheye bakan 2 adet daire, 2.katında 1 adet daire olmak üzere binada toplam 5 adet daire bulunduğu, çekme katta 1 oda bulunduğu, bodrum katta depo ve kömürlükler yer aldığı tespit edilmiştir. Dairelerin 2 oda + mutfak + banyo-wc bölümlerinden ibaret olduğu, dairelerin katı yakıtlı soba ile ısıtılmakta olduğu tespit edilmiştir. Bilirkişi raporundaki krokiye göre oyuncu sokak 5 kapı nolu yerde bulunan dava konusu binanın komşu 76 nolu parsele 5,70 m², komşu 32 parseldeki sundurmanın dava konusu 73 nolu parsele 1 m², komşu 29 parseldeki sundurmanın dava konusu 173 nolu parsele 0,60m² tecavüzünün bulunduğu belirtilmiştir.

Adresi : Sultan Ahmet Mh. Oyuncu Sokağı No:5 Fatih / İSTANBUL
Yüzölçümü : 155 m2

İmar Durumu : Fatih İlçesi, Sultanahmet Mahallesi İstanbul IV numaralı, İstanbul I numaralı yenileme alanları, İstanbul II numaralı yenileme alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurullarınca uygun bulunarak Büyükşehir Bedeliye başkanlığınca 04/10/2012 tarihinde onaylanan, Fatih ilçesi (tarihi yarımada) Kentsel, Tarihi, Kentsel Arkeolojik, I. Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planında, dünya miras alanında, 1. Derece Koruma Bölgesinde, konut+konaklama alanında kalmaktadır. Parselde eski eser kaydı bulunmaktadır. Koruma kurulundan karar alınmadan uygulama yapılamaz.

Kıymeti : 20.000.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu takyidatında olduğu gibidir. (Korunması gerekli kültür varlığı 05/09/2005 T. YEV. 5475 (15/7 DOSYADA) beyanı bulunmaktadır.

1. Satış Günü : 03/11/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 01/12/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : İstanbul 14. Sulh Hukuk Mahkemesi Duruşma Salonu (İstanbul Adliyesi 4. Kat B Blok Çağlayan - Şişli/İSTANBUL)

Sultanahmet te 30 milyon TL ye satılık 2 gayrimenkul!

2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Fatih İlçe, Sultanahmet Mahalle/Köy, Arabacılar Kışlası Mevkii, 89 Ada, 2 Parsel sayılı kargir apartman nitelikli taşınmaz çevresinde genellikle korunması gerekli kültür varlığı olan ve konut olarak kullanılan yapılar topluluğu olan bölgede yer almaktadır. Yapılar genellikle konut olarak kullanılmaktadır. Yakın çevresinde kamu ve özel eğitim ve sağlık kurumları bulunmaktadır. Taşınmaz Belediye hizmetlerinden yararlanma imkanına sahiptir. Alt yapı hizmetlerinin tamalandığı bölge dahilinde yer almaktadır. Eski eser kaydı bulunan davaya konu kargir apartman nitelikli taşınmaz üzerinde üç adet bina bulunduğu, Oyuncu sokağa cepheli olan binanın zemin + 3 normal kattan ibaret, her katında birer daire olmak üzere binada 4 adet daire bulunduğu tespit edilmiştir. Dairelerin her biri 63,00 m² bürüt alanlı olup, 3 oda + mutfak + duş-wc bölümlerinin yer aldığı, oda zeminlerinin ahşap kaplama üzeri pvc içerikli kaplamalı olduğu, ıslak alanların karo mozaik kaplamalı, duvarların boya ve badanalı olduğu, dairenin katı yakıtlı soba ile ısıtılmakta olduğu tespit edilmiştir. Bina toplam 252,00 m² kapalı alanlıdır. Bilirkişi raporundaki krokiye göre, binanın komşu 1 nolu parsele 8,30 m² tecavüzlü olduğu, komşu 3 nolu parselde bulunan binanın dava konusu 2 nolu parsele 12,60 m² tecavüzünün bulunduğu belirtilmiştir. Akbıyık Camii sokak 5 kapı nolu yerde bulunan zemin+1 normal kattan ibaret olduğu, 44,00 m² oturum alanlı olan binada yatak odası + oturma odası + mutfak + hol + duş-wc bölümlerinin yer aldığı, oda zeminlerinin laminant parke kaplı, duş-wc ve hol bölümlerinin zeminlerinin seramik kaplı olduğu, binanın toplam 88,00 m² kapalı alanlı olduğu, bilirkişi raporundaki krokiye göre 5 kapı nolu binanın komşu 1 nolu parsele 6,50 m² yola 4,00 m² tecavüzünün bulunduğu belirtilmiştir. Akbıyık camii sokak 7 kapı nolu yerde bulunan zemin +1 normal kattan ibaret olduğu, 44,60 m² oturum alanlı olan binanın zemin katında mutfak bölümü yer aldığı, 1. normal katında 2 oda+ banyo-wc bölümlerinin yer aldığı, oda zeminlerinin ahşap kaplamalı, ıslak alanlarda zeminlerin seramik kaplı olduğu, katı yakıtlı soba ile ısıtılmakta olup, bina toplam 89,20 m² alanlı olduğu, Bilirkişi raporundaki krokiye göre 7 kapı nolu binanın yola 6,00 m² tecavüzünün bulunduğu belirtilmiştir.

Adresi : Sultanahmet Mahallesi, Oyuncu Sokağı No:4; Akbıyık Camii Sokağı No:5 Sultanahmet Mahallesi Akbıyık Camii Sokağı No:7 Fatih / İSTANBUL
Yüzölçümü : 136,50 m2
İmar Durumu : Fatih İlçesi, Sultanahmet Mahallesi İstanbul IV numaralı, İstanbul I numaralı yenileme alanları, İstanbul II numaralı yenileme alanları kültür varlıklarını koruma bölge kurullarınca uygun bulunarak Büyükşehir Bedeliye başkanlığınca 04/10/2012 tarihinde onaylanan, Fatih ilçesi (tarihi yarımada) Kentsel, Tarihi, Kentsel Arkeolojik, I. Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 ölçekli koruma amaçlu uygulama imar planında, Dünya miras alanında, 1. Derece Koruma Bölgesinde, konut+konaklama alanında kalmakta olup, H: 6,50 m irtifa almaktadır.

Kıymeti : 10.000.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu takyidatında olduğu gibidir (ESKİ ESERDİR) şeklinde beyan vardır.

1. Satış Günü : 03/11/2021 günü 14:15 - 14:20 arası
2. Satış Günü : 01/12/2021 günü 14:15 - 14:20 arası
Satış Yeri : İstanbul 14. Sulh Hukuk Mahkemesi Duruşma Salonu (İstanbul Adliyesi 4. Kat B Blok Çağlayan - Şişli/İSTANBUL)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi (TR280001 5001 5800 7313 7910 96 iban nolu banka hesabına yatırılacaktır) veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/6 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.17/09/2021

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön