21 / 05 / 2024

Sultanahmet'teki düzenlemeler yaz ortasında bitecek!

Sultanahmet'teki düzenlemeler yaz ortasında bitecek!

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Murat Tuncay, Koruma Kurulu 'ndan geçirilen Sultanahmet Meydanı 'ndaki düzenleme çalışmalarının yaz ortasına kadar biteceğini açıkladı



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının iş birliğiyle Koruma Kurulundan geçirilen Sultanahmet Meydanı 'ndaki düzenleme çalışmaları devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Murat Tuncay, bir işi gerçekleştirmek için önce plan yapılması gerektiğini söyledi. Koruma Kurullarının bu alan içinde, tarihi mirasın, kültürün, her türlü fonksiyonun, kendi iç dengelerini sağlayacak şekilde planlanmasını, kullanılmasını sağladığını anlatan Tuncay, böylece Tarihi Yarımada içindeki kültür varlıklarının envanterinin çıkarılmasının sağlandığını bildirdi. Bugüne kadar 100 'den fazla ahşap yapının bakım ve onarımlarının yapıldığını bildiren Tuncay, 2010 yılında kararı alınan ve bu yıl gündeme gelen Sultanahmet ve yakın çevresindeki 90 sokağın araçtan arındırılması çalışmasını uygulamaya başladıklarını anlattı ve ‘ 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının iş birliğiyle Koruma Kurulundan geçirilen Sultanahmet Meydanı 'ndaki düzenleme çalışmaları yaz ortasına kadar bitirilecektir ' ' dedi. Gülhane Parkı 'nın da çok önemli bir yer olduğunu, burada var olan eski saray ahırlarının restore edildiğini belirten Tuncay, şimdi buraların Bilim ve Teknoloji Müzesi olarak hizmete açıldığını kaydetti.

Süleymaniye hayat buluyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Hasan Büyükdede ise panelde yaptığı konuşmada tarihi dokusu yıpranan Süleymaniye 'nin yenileme projeleriyle sokakların ve tarihi yapıların eski tarihi dokularına dönüşmesi için Tarihi çevre Koruma Müdürlüğü ve KİPTAşž 'ın çalışmalarını gıptayla izlediklerini kaydetti.
Star


Geri Dön