19 / 05 / 2024

Sultangazi arsasına rekor teklif! 424 milyon TL!

Sultangazi arsasına rekor teklif! 424 milyon TL!

Emlak Konut GYO’nun düzenlediği Sultangazi Habipler arsa ihalesinde 424 milyon TL teklif geldi



Emlak Konut GYO’nun düzenlediği Sultangazi Habipler arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinde yapılan ikinci oturumda en yüksek teklif Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama İnşaat Ortak girişiminden geldi. Ortak girişim, arsaya 1 milyar 325 milyon TL değer biçerken kurum payı olarak 424 milyon TL önerdi.

Emlak Konut GYO, daha önce gerçekleştirdiği Sultangazi Habipler arsa ihalesinde ‘fiyatları yeterince yüksek bulmadığı” gerekçesiyle iptal etmiş ve yeniden ihaleye çıkmıştı. İkinci ihalenin pazarlık oturumunda arsaya rekor teklifler geldi.

İhalenin ikinci oturumunda Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama İnşaat Ortak girişimi arsaya 1 milyar 325 milyon TL, kurum payı olarak 424 milyon TL önerdi. Bu rakamlar ile ipi göğüsleyen taraf oldu.

Pazarlık aşamasında ikinci en yüksek teklif Eryap Mühendislik İnşaat-Doğu İnşaat ortak girişiminden geldi. Ortak girişim arsaya bir milyar 350 milyon TL değer biçerken kurum payı olarak 405 milyon TL önerdi.

İhalenin pazarlık aşamasına katılan üçüncü ve son firma ise Dumankaya oldu. Dumankaya İnşaat arsaya 865 milyon TL değer biçerken kurum payı olarak 260 milyon 451 bin 500 TL önerdi.
 
İhalenin ilk oturumuna teklif veren Nurol GYO-Nurol İnşaat ortak girişimi ise sözlü teklif turlarından önce çekildi.

Emlak Konut GYO ihale komisyonu isteklilere ait yazılı teklifleri inceledikten sonra kararını şirket yönetim kuruluna sunacak. İhaleyi hangi tarafın kazandığı yapılacak açıklamalarla belli olacak.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Detaylı bilgi için tıklayın

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

 


Geri Dön