08 / 05 / 2024

Sumbas'ta evleri yanan aileye yeni ev yaptırıldı!

Sumbas'ta evleri yanan aileye yeni ev yaptırıldı!

Osmaniye'nin Sumbas ilçesindeki orman yangınında evleri zarar gören aileye yeni ev yaptırıldı Sumbas ilçesinde 4 ay önce çıkan orman yangınında evleri zarar gören 6 kişilik Teksin ailesi, yeni evlerine kavuştu.



Akdam köyünde oturan 4 çocuk babası Hasan Teksin’in (55) evi, geçen yıl eylülde çıkan orman yangında zarar gördü. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, hayırseverlerin de desteğiyle aile yeni ev yaptırdı.


Aileyi yeni evlerinde ziyaret eden Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade etti.


Kışı çadırda geçiren 4 çocuklu ailenin, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın hayırseverlerin desteği ile yaptırdığı yeni evlerine kavuştuğunu belirten Yosunkaya, şöyle konuştu:


"İlçemizde eylül ayında büyük orman yangını meydana geldi. Bu yangında Hasan Teksin adlı vatandaşımıza ait ev kullanılamaz hale gelmişti. Eşyaları da tamamen yanmıştı. Yangın sonrası incelemelerimizde, devlet olarak yanında olduğumuzu ilettiğimiz ailemize yaralarını saracağımızın sözünü vermiştik. Çok şükür ki kısa sürede eskisinden daha güzel bir ev yaptırdık. Şimdi yeni evi aileye teslim etmenin huzur içeresindeyiz. Temennimiz ve duamız, bölgemizde böyle orman yangını ve felaketlerin yaşanmaması."


Yeni evlerine taşınmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Hasan Teksin ise orman yangınında evlerinin eşyaları ile birlikte yandığını belirterek, “Kaymakamımız Selçuk Yosunkaya, hayırsever ve akrabalarımızın desteği ile evimiz yapıldı. Allah razı olsun. Eşyalarımız da yanmıştı. Allah devletimizin yokluğunu vermesin" dedi.


Hatice Teksin de Kaymakam Selçuk Yosunkaya’nın yoğun çalışması ile yaptırılan evlerine kavuştuklarını ifade ederek, destek verenlere dua etti.


AA


Geri Dön