30 / 04 / 2024

Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta açılacak!  

Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta açılacak!  

Bir süredir tadilat çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olan Trabzon'da bulunan Sümele Manastırı'nın açılışının ertelendiği duyuruldu. Manastır hava koşullarının elverişli olmaması sebebi ile 25 Mayıs'ta ziyarete açılacak. 



Trabzon'un en önemli turistik mekanlarından biri olan Sümela Manastırı'nın açılış tarihi ertelendi. Manastır tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından 25 Mayıs günü açılacak. 

Anadolu Ajansı'da yer alan habere göre; Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Sümela Manastırı'nın daha önce 18 Mayıs olarak planlanan birinci etabının ziyarete açılış tarihinin, hava şartlarının elverişli olmaması nedeniyle ertelendiğini açıkladı. 

Ali Ayvazoğlu konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Sümela Manastırı'nın daha önce 18 Mayıs olarak planlanan birinci etabın ziyarete açılış tarihi, hava şartlarının elverişli olmaması nedeniyle ertelendi. Hızla devam eden çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının ardından Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta ziyarete açılacak"

Açıklamalarına devam eden Ayvazoğlu manastırda devam eden tadilat çalışmalarının 26 Şubat 2016 yılında başladığını birinci bölümünde artık sona gelindiğini anlattı. Hava şartlarının elverişli olmaması nedeniyle açılış tarihinin ertelendiğini söyleyen Ayvazoğlu, daha önce açılış  tarihinin 18 Mayıs olarak planlandığını açıkladı. 

Ayvazoğlu şunları söyledi: "Hızla devam eden çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının ardından Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta ziyarete açılacak. Gecikmenin nedeni, elverişsiz hava şartları dolayısıyla çalışmaların aksaması. Bu şartların hızlı bir şekilde iyileşmesi ve havaların düzelmesi ile Sümela Manastırı'nı 25 Mayıs'ta halkımızın hizmetine açmış olacağız."

 

 


Geri Dön