27 / 04 / 2024

Sumitomo Rubber AKO 516 milyon dolara mal oldu!

Sumitomo Rubber AKO 516 milyon dolara mal oldu!

Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikası Sumitomo Rubber AKO'nun açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Çankırı'da yapıldı. Fabrikanın 516 milyon $'a mal olduğu belirtildi.



Açılışını yaptığı Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın 516 milyon dolarlık yatırımı Türkiye'ye kazandıracağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yatırımda payı olan Sumitomo Rubber ile Abdulkadir Özcan şirketlerine teşekkür etti. Erdoğan, 2019'a kadar üretimini günlük 30 bin adede çıkartacak fabrikanın, % 80 ihracat yapacağını da vurguladı.


KÜRESEL GÜVENİN İFADESİ

Japon firmalarının Türkiye'de son 5 yıldaki yatırım tutarının 1,6 milyar doları bulduğunu anlatan Erdoğan, “Türkiye, Japon dostları için güvenli bir yatırım alanı olma özelliğini, daha da güçlendiriyor...Geçtiğimiz yıl, dünyada uluslararası doğrudan yatırım hacminin % 16 azalırken, ülkemizde % 1'e yakın artışla 12,5 milyar dolar rakamına ulaşması, Türkiye'ye olan küresel güvenin ifadesidir” dedi.


JAPONYA'DAN 'YÜZDE 1' TALEBİ

Türkiye'nin en çok yatırım çeken ülkeler içinde 4 basamak yükselerek 22'nci sıraya çıktığına da işaret eden Erdoğan, “Japonya'nın uluslararası yatırımlarının en az % 1'inin ülkemize gelmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.


Yeni Şafak


Geri Dön