28 / 04 / 2024

Antalya Residence 20 milyon dolara mal olacak!

Antalya Residence 20 milyon dolara mal olacak!

Antalya'da Prestige hotel bünyesinde inşa edilecek "Antalya Residence" 112 evden oluşacağı ve 20 milyon dolara mal olacağı belirtildi



Turizmi 12 aya yaymak için 120 milyon dolarlık kongre turizmi yatırımı yaptıklarını anımsatan Prestige Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Nureddin Değer, yeni projelerinin ise liman bölgesinde akıllı ev yapmak olduğunu söyledi. Otel arazisinde kongre turizmine yönelik 3 bin kişilik kongre merkezi yatırımına hazırlanan Prestige Hotel, liman bölgesindeki arazisinde akıllı ev projesi geliştirdi. 112 dairelik Antalya Residence projesi 20 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlanacak.

Kongre turizminden harekede yatırım karan aldıklarını belirten Prestige Hotel Yönetim Kurulu Başkan Nureddin Değer, "Antalya'da 12 ay hizmet verebilecek bir yapıyı hayal ettik ve kongre turizmini de düşünerek 120 milyon dolara mal olan otel yatırımını gerçekleştirdik. 11 adet toplantı ve kongre salonuyla hizmet sunan tesisimizin en büyük salonu bin 200 kişilik kapasiteye sahip. 2011 yılında otel arazisi içinde inşa edeceğimiz 3 bin kişilik kongre merkezi ile bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Değer, 2011 yılında farklı sektörlerde de yatırımlarının devam edeceğine dikkat çekerek, "Son yıllarda 'akıllı ev' furyası var. Özellikle Rusya ve Ortadoğu pazarından VIP alıcıların tercih ettiği bu evler, bölge ekonomisi için önem arz etmeye başladı. Bu nedenle liman bölgesindeki arazimizde akıllı ev projesi geliştirdik. Gelecek yıl başlayacağımız 112 dairelik Antalya Residence 20 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlanacak" diye konuştu.

Antalya 12 ay turist çekebilmeli

Turizmin Antalya'da 12 aya yayılması gerektiğini, bunun için alternatif turizme yönelmenin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Değer, "Prestige Hotel olarak kongre merkezine odaklandık. Yatırımlarımızı bu yönde şekillendiriyoruz. 2011 yılı planına aldığımız 15 milyon dolarlık ek yatırımla 3 bin kişilik bir kongre merkezini daha bünyemize ekleyeceğiz. Bu yatırım tamamlandığında tam donanımlı, profesyonel ve çok amaçlı bir kongre merkezine sahip olacağız" şeklinde konuştu.

100 bin metrekarelik alan üzerine kurulu, Prag mimarisi ve şato temasıyla, inşa edilen otel hakkında da bilgiler veren Değer, "547 oda ve bin 800 yatak kapasitesine sahip tesisimizdeki odalarımız modern mimari ile döşenmiş olup, Akdeniz'in en büyük Spa & Thalasso merkezine sahip. Ultra her şey dahil sistemi ile tüm dünya misafirlerine ev sahipliği yapıyoruz.Tesisimiz, 1 kapalı havuz, 1 thalasso havuzu, 4 bin metrekare alana sahip açık havuz, profesyonel donanımlı fitness center, bowling, sinema ve oyun salonu ile hizmet veriyor. Biri 4 kaydıraklı biri 5 kaydıraklı olmak üzere iki ayrı aqua parkımız, 5 çeşit A la Carte restoranımız var. Otelimizin içinde misafirlerimizin her türlü ihtiyaana karşılık verebilecek mağazalar mevcut" diye konuştu.
 
Ortadoğu'ya özel SPA merkezi:

Kriz döneminde Avrupa ve Rusya'daki sıkıntının önüne geçmek için 'Ortadoğu formülünü" kullandıklarını söyleyen Değer, "Kriz döneminde de hedeflediğimiz doluluk oranını yakaladık. Türk ve Ortadoğu ülkelerinden misafirler için de bir kontenjan ayırdık. Misafirlerin talep ve önerileri doğrultusunda alınan kararla, kıs sezonunda sadece bayanlara özel yapılacak olan hamam, sauna ve kapalı havuzumuz hizmete girecek. Bu hizmetimizin ardından Ortadoğu pazarında ön sıralara çıkaracağımıza inanmaktayız" seklinde konuştu. Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla döviz girdisi sağlamak için devletten beklentilerini de sıralayan Değer, "Bazı Avrupa ülkelerinde ülke turizmini desteklemek amacı ile ucuz enerji ve çalışan personel için vergi muafiyetleri bulunuyor. Bizim gibi yatırımcı kişilere de devletten tamamı olmasa da belli oranlarda uygulanacak olan enerji ve vergi indirimlerini bekliyoruz, isletmelerin kaçak isçi çalıştırmanın önüne geçilmesi ve daha cok istihdam sağlanması gibi faydaları olur. Ayrıca yatırımdan doğan KDV alacaklarımızı mevcut enerji, vergi ve SGK borçlarımızdan düşürülmesi konusunda Maliye Bakanlıgı'ndan bir adım beklemekteyiz" açıklamasını yaptı.
Seda Tuzlu/Antalya


Geri Dön