06 / 05 / 2024

Suna İnan Kıraç Vakfı'nın gözü TRT binasında!

Suna İnan Kıraç Vakfı'nın gözü TRT binasında!

Suna İnan Kıraç Vakfı, İstanbul Tepebaşı'nda yaklaşık 200 milyon dolarlık bir yatırımla bir kültür merkezi yapmak için harekete geçti



TRT'nin, Tepebaşı'nda bulunan İstanbul Stüdyoları yerine yapılması planlanan Suna Kıraç Kültür Merkezi projesine yaptığı itirazlar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilmedi. Alman karara rağmen TRT, gösterilen yeri beğenmediği için Tepebaşı Stüdyoları'ndan çıkmıyor.

BELEDİYE MECLİSİ PLANI ONAYLADI

Suna İnan Kıraç Vakfı, İstanbul Tepebaşı'nda yaklaşık 200 milyon dolarlık bir yatırımla bir kültür merkezi yapmak için harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vakfa yaklaşık 14 bin metrekalelik bir arazi önerdi. Arazinin bir bölümünde TRT Tepebaşı Stüdyoları bulunuyordu. TRT stüdyolarının bulunduğu alan, 4 yıl önce belediye meclis kararı ile "özel Kültür Tesisi" alanına alınmıştı. Meclis, geçtiğimiz aylarda da Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı'nı onaylamış, plan askıya çıkmıştı. Askıya çıkan plana TRT itiraz etti. itiraz dilekçesinde plan tadilatının iptali de istendi.

TRT ÖNERİLEN YERİ BEĞENMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nun hazırladığı rapor, önceki gün Meclis'e geldi. Meclis oy birliği ile TRT'nin itirazına hayır dedi. Bundan sonra TRT'nin mahkemeye gidebileceği belirtildi. Projenin bir an önce başlaması için TRT'nin stüdyoları boşaltması gerekiyor. Ancak TRT, Belediye'nin önerdiği yeri beğenmediği için stüdyolardan çıkmıyor.
HaberTürk/Ercan Sarıkaya


Geri Dön