03 / 05 / 2024

Sungurlu OSB tanıtılacak!

Sungurlu OSB tanıtılacak!

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, beraberinde Başkan Yardımcıları Bahri Sezen, Ahmet Yılmaz, Sefa Karslı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Dizdaroğlu ile gazetemizi ziyaret etti.




Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Organize Bölgesinin (OSB) tanıtımını yaparak yatırımcıyı ilçeye davet edeceklerini söyledi.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, beraberinde Başkan Yardımcıları Bahri Sezen, Ahmet Yılmaz, Sefa Karslı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Dizdaroğlu ile gazetemizi ziyaret etti. 

Şahiner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, belediye olarak her zaman basının yanında olduklarını söyledi. Şahiner, "Sungurlu Gündem Gazetesinin çizgisinin Sungurlu olduğunu biliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada fikir birliği yaparak, birlikte çalışacağız." dedi.

Şahiner, gazetemizi ziyaretinde belediye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Şahiner, Sungurlu'dan göçü önlemek için istihdam sahalarının açılması gerektiğini belirterek, bunun içi OSB'ye yatırımcıların davet edilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye olarak OSB'yi tanıtıp yatırımcıyı davet etmek için önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacaklarını anlatan Şahiner, "Türkiye'de sanayisi gelişmiş kentleri ziyaret edeceğiz. Gittiğimi şehirlerde Ticaret ve Sanayi Odaları, Belediye Başkanları ve OSB müdürleri ile görüşeceğiz. OSB'mizi tanıtıp yatırımcıları davet edeceğiz. İlkini 25-30 Ocak tarihlerinde Bursa'ya yapacağımız gezide Ticaret Odasının meclis toplantısına katılacağız. Burada OSB hakkında üyelere bilgi verip, ilçemize yatırım yapmaya davet edeceğiz." dedi.

Belediye olarak OSB'ye yatırım yapacak yatırımcıya her türlü destek vereceklerinin altını çizen Şahiner, "Siyaset yapmadan Sungurlu'ya hizmet edeceğiz. Hizmetlerimizi Allah rızası için yapacağız. Başka Sungurlu yok. Sungurlu bugüne kadar çok şey kaybetti. Artık kaybettiklerini yerine koyma zamanı Sivil Toplu Kuruluşları, siyasiler birlikte göçü önlemek için bir araya gelerek iş sahaları açacağız." şeklinde konuştu.

- "Seçilmiş insanlar Sungurlu menfaatlerini savunmalı" -

Seçilmiş insanların Sungurlu menfaatlerini savunması gerektiğini vurgulayan Şahiner, Sun-Ar şirketinin çevre illerdeki belediyelere kilitli parke taşı satması için ihalelere girmeye hazırlandığını ama şirketin % 3'nün Özel İdareye geçmesi nedeniyle imza atılmadığı için ihalelere giremediğini söyledi.

Şahiner," Sun-Ar şirketimiz İhalelere girip çevre illerdeki belediyelere taş ve kum satsaydı, belediye para kazanacaktı ve böylelikle memleketimiz para kazanmış olacaktı. Ama olmadı. Bu konunun bu aşamaya gelmesinin tek sorumlusu Ak Parti İl Genel Meclisi üyeleridir. Şirketin % 3'lük hissesinin Özel İdareye devredilmesini sağlamışlardır." dedi.

Şahiner, 3 gündür kar yağışından dolayı bazı köy yollarının kapalı olduğunu, köylülerin yolların açılması için kendisininden yardım istediklerini ifade etti. Özel İdarenin yapması gereken çalışmaları belediye olarak kendilerinin yaptığını kaydeden Şahiner, belediyeye ait iş makinelerinin köy yollarını açmak için çalıştığını bildirdi.

-"Borçlanmadan hizmet götürmenin yollarını arıyoruz" -

Şahiner, belediyenin araç ve gereç ihtiyacını hibe yolu ile karşıladıklarını ifade ederek, "Biz araç ve gereci hibe olarak almanın yollarını arıyoruz. Borçlanmadan hizmet götürmenin yollarını arıyoruz. Yoksa bizde borçlanarak araç alırdık. Ama borç belediyenin ilerde yapması gereken hizmetlerin önünü kapatıyor. Bugüne kadar neden hibe ile alınmamış ta borçlanılmış sormak gerek? Çöp konteynerleri, itfaiye ekipmanları ve vidanjör ihtiyacımızı hibe yolu ile aldık." dedi.

Sungurlu'ya yapılması gereken stadyum ile ilgili eski yönetimin 3,5 senedir yapmadığını yaparak, dosyayı tamamlayarak Çorum Milletvekili Salim Uslu'ya sunduğunu anlatan Şahiner, geçtiğimi günlerde Spor Bakanlığından bir mühendisin gelerek stadyumun yapılacağı yerde incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

Şahiner, en kısa zamanda projenin hazırlanarak stadyumun ilçeye kazandırılacağı müjdesini verdi.

Diğer taraftan  TOKİ  konutlarının olduğu bölgeye büyük bir spor kompleksi kazandıracaklarını belirten Şahiner, Spor Bakanlığı ile girişimlerde bulunarak ilçeye çeşitli spor tesisleri kazandıracaklarını bildirdi.



Sungurlu Gündem


Geri Dön