10 / 05 / 2024

Süper bono nedir? Süper bono çıkacak mı?

Süper bono nedir? Süper bono çıkacak mı?

Süper bono ile ilgili son günlerde yapılan paylaşımlar dikkat çekti. Hükûmetin faiz ısrarı ile ilgili açıklamalarda bulunan ekonomistler, kurdaki yükselişin engellenememesi durumunda süper bono uygulamasının hayata geçirilebileceğini öne sürdü.



SÜPER BONO ÇIKACAK MI?

Ekonomist Devrim Zelyut, doların 15 TL olması hâlinde kur korumalı mevduat hesaplarının 43 milyar liraya ulaşacağına işaret etti.

Zelyut, TL’yi güçsüzleştirirken gelebilecek kur krizinden ekonomiyi koruyacak kısa vadeli tek çarenin 1990’lı yıllardaki gibi çok yüksek faizli (süper bono gibi) enstrümanlar olacağını öne sürdü. 

Süper bono nedir? Süper bono çıkacak mı?

Cari açıktan dolayı dövizde hareketlenme olduğunu belirten Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, kurda önlenemez bir yükselişin olması hâlinde süper bono gibi enstrümanların devreye sokulabileceğini söyledi.

Hükûmetin faiz indirim ısrarından dolayı enflasyonun çıldırdığına dikkati çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş, en sonunda ya faiz artırılacağını ya da süper bono çıkarılacağını kaydetti.

Bu meslek grubunda olanlar dikkat! Erken emekli olabilirsiniz…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön