28 / 04 / 2024

Hatay'daki konteyner sayısı 77 bine çıkacak!

Hatay'daki konteyner sayısı 77 bine çıkacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda evin yıkılması ya da ağır hasar alması sonrasında Hatay'da 158 farklı noktaya yapılan konteyner sayısı 77 bine çıkacak.



Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Anadolu Ajansı muhabirine, 6 Şubat ve devamında 20 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrası ortaya çıkan sorunlardan bir tanesinin de barınma sorunu olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu sorunun çözümü için çadır dağıtımı ve çadır kentlerin kurularak vatandaşa çare olmaya çalışıldığını dile getiren Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bu süreçten sonra da bir ailenin yaşayabileceği, tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek donanımla inşa edilen konteyner kentlerin kurulmaya başladığını anımsattı.

Hatay daki konteyner sayısı 77 bine çıkacak!

Yaptığı açıklamada şehir genelinde açık olan ve inşaatı devam eden 216 konteyner kent alanı olduğuna değinen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, şunları dile getirdi: "Oturuma açık olan toplamda 158 konteyner kentimizde 47 bin 772 ailemizi misafir ediyoruz. Konteyner kent yapımı için toplamda 5 alanın daha proje çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Konu ile ilgili olarak tüm çalışmalar tamamlandığında toplamda 221 konteyner kent alanında ulaşacağımız nihai konteyner sayımız 77 bin şeklinde olacak."

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ayrıca yaptığı açıklamada her konteynere aile-birey sayısına göre battaniye, yatak ve nevresim takımı tahsisi yapıldığına değinerek, yine kış mevsiminde kullanılmak üzere radyatör dağıtımlarının da yapıldığını kaydetti.

Hatay daki konteyner sayısı 77 bine çıkacak!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı açıklamasında halı, buzdolabı, ocak, kıyafet dolabı, mutfak ve temizlik setleri, kanepe, ranzanın da konteynerlere yerleştirildiğine değinerek, buralarda güvenlik, sağlık, eğitim ve psikososyal destek hizmetlerinin de verildiğini kaydetti.

KONUTLARIN İLK ETABI KASIM'DA TESLİM EDİLECEK


Hatay Valisi Mustafa Masatlı açıklamasında bu yaşam alanlarından sonraki aşamanın da vatandaşları kalıcı konutlarına biran önce yerleştirmek olduğuna değinerek, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projeleri kapsamında ihalesi gerçekleştirilen ve ihale aşamasında olan kalıcı konut sayısı 32 bin 609.. Toplam planlanan kalıcı konut sayısı da 73 bin 712. Kalıcı konutların ilk etaplarının kasım, aralık itibarıyla sahiplerine teslim edilmesini planlıyoruz" dedi.

Ağustos'ta 312 bin 339 gayrimenkul satıldı: 5.1 milyar TL tapu harcı geliri elde edildi! 

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokolde müjde: 5 yıl daha uzatılıyor! 

Manavdan kasaba, kuaförden doktora her yerde: Alışverişte IBAN dönemi başladı!


Geri Dön