30 / 04 / 2024

Sur Yapı yıl sonuna kadar 460 milyon TL ciro yapacak!

Sur Yapı yıl sonuna kadar 460 milyon TL ciro yapacak!

2009un son çeyreğinde Adapark, 2010 yılının son çeyreğinde de Exen İstanbul projelerine başlayan Sur Yapı, yılsonuna kadar 460 milyon TL ciro hedefliyor



2009un son çeyreğinde Adapark, 2010 yılının son çeyreğinde de Exen İstanbul projelerine başlayan Sur Yapı, yılsonuna kadar 460 milyon TL ciro hedefliyor. Bu rakamın yüzde 55ine mayıs sonunda ulaşan Sur Yapı, 2011 yılı için hedeflediği projeleri de tek tek hayata geçiriyor. Halihazırda 480 bin metrekare inşaat alanı ile 1.2 milyar dolarlık bir portföy yöneten Sur Yapı, yılın ikinci yarısında hayata geçireceği projelerle birlikte toplam 715 bin metrekare inşaat alanıyla 1.8 milyar dolar değerinde portföye yükselecek

Yılsonuna doğru Bayrampaşayı üs edinecekler
2011 yılbaşında itibarıyla Kağıthanedeki alışveriş merkezinin inşasına başladıklarını ifadeden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, bu projeyi 2012nin son çeyreğinde bitirmeyi planladıklarını dile getirerek geçen dönem içinde yeni projelere başladıklarını dile getirdi. Adapark ve Exen İstanbul projelerinin inşaatı devam ederken birde Mayıs ayında Çekmeköyde Metrogarden projesine başladıklarını ifade eden Elmas, 336 daire ve alışveriş merkezinden oluşan Metrogardenın yüzde 70i ilk bir aylık dönemde satıldı. 2011 ilk yarıda hem satış projeksiyonları hem de yeni proje yatırımları tam planladığımız gibi gerçekleşti diye konuştu.
2011in ikinci yarısında da Vatan Caddesinin devamında bulunan 45 bin metrekarelik Bayrampaşa arazisinde harekete geçeceklerini ifade ederek sözlerine devam eden Elmas, Merkezi bir noktada, şehirde dönüşümü tetikleyecek bir lokasyonda. Birçok mimara konsept projeler hazırlattık. 115 bin metrekare inşaat alanı ve 300 milyon dolar bütçesi olan projede alışveriş merkezi ve ofis kesin olacak. Beş yıldızlı otel ya da rezidansında projede yer alması düşünülüyor. 2011 son çeyreğinde çıkabilecek bir proje dedi.

Sırada  İzmir  var
İzmirde de Torunlar Grup ve Hayat Grup ile ortak olarak Henkelden satın alınan denize arazi üzerine de yoğunlaştıklarını kaydeden Elmas, 300 metre cephesi ve 45 bin metrekare arsa büyüklüğü olan bir yer. Bir marina hazırlıyoruz. İçinde butik alışveriş merkezi olacak. 122 bin metrekare inşaat alanı ve 300 milyon dolarlık bütçesiyle İzmirin sembolü olmaya aday bir proje gerçekleştirmeyi planlıyoruz dedi.

Altan Elmasın 2011 öngörüsü:
2011in ilk yarısında 2010un ilk yarısından daha iyi satışlar gerçekleştirdik. Nisan 2011de ay bazında en iyi satışımızı gerçekleştirdik. Yani geçen senenin aynı aylarına göre daha iyi bir performans var. Seçim öncesi olmasına rağmen 2011 ilk yarıyılı satışların oldukça iyi gittiği bir dönem oldu. Seçim sonucunda değişiklik beklenmemesi bir durgunluğa ve alım ertelemesine sebep olmadı. Genelde konutta bir talep var, bunu görüyoruz. Geçen seneki konut fiyatlarıyla bu seneki konut fiyatları arasında fark var. Eğer bir ihtiyaç varsa eğer bir yatırım yapılmak isteniyorsa yine almak doğru. Çünkü konut alınır alınmaz bir sene içerisinde yüzde 30-40-50 prim yapacak gibi bir mantıkla alınmaması lazım. Genelde proje başından girenler işin sonunda yüzde 50lere, 60lara varan primler elde edebiliyorlar. Ama bu biraz da piyasanın şartlarına bağlı. Faizlerdeki artış beklentisi ve seçim sonrası fiyat artışı beklentisi satışları tetikledi. Alanlar doğru yaptı çünkü maliyet artışları konut fiyatlarına yaz aylarında yansıyacak.

Orta vadede Türkiyenin ekonomik durumuna baktığımızda biz Türkiye olarak 2011, 2012, 2013, 2014 yıllarında da yüzde 6nın üstünde büyüme oranlarını yürütebilirsek 2015te bambaşka bir Türkiye olacak. Dünyada sermaye, finans ve üretim gelişmekte olan ülkelere doğru kaymakta. Türkiye de bundan payını alacaktır.Ve biz iş adamları olarak da bu heyecanı yaşıyoruz. Bu heyecanla bu gayretle ülkeyi 2015te bambaşka bir Türkiyeye ulaştıracak bir imkn var önümüzde diye düşünüyorum.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön