28 / 04 / 2024

Sur Yapı'dan 4 yeni proje!

Sur Yapı'dan 4 yeni proje!

Sur Yapı, son dönemlerde adını özellikle AdaPark'la duyuruyor



Ancak, bu yıl ikisi ilkbaharda, ikisi sonbaharda başlayacağı toplam dört projeyle firma, adını pek çok projeye daha yazdıracakmış gibi görünüyor. 2009 yılını oldukça hareketli geçiren Sur Yapı, 2010 yılında gerçekleştireceği projelerle de adından oldukça sık söz ettireceğe benziyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas'ın açıklamaları, 2'si ilkbaharda, 2'si sonbaharda 4 yeni projeye başlayacaklarını ortaya koyuyor. Bu projelerden ilki olan Çamlıca Konut ve İş Merkezi'ne ilkbahar aylarında başlayacaklarını belirten Elmas, Çamlıca eteğinde yer alan projenin 1.500 lüks konut, AVM ve ofis bloklarından oluştuğunu belirterek, 155 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirelecek projenin yatırım değerinin 500 milyon dolar olduğunu söyledi. 

İkinci projeleri olan ve Kağıthane'de yaşam vermeyi düşündükleri 'AVM ve ofis merkezi' projelerine de yine bahar aylarında başlayacaklarını bildiren Elmas, "AVM tipindeki projemizin 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olmasını ve 75 bin metrekarelik kapalı alanda olmasını düşünüyoruz. Bu projemizin yatırım değeri ise 250 milyon dolar" diye konuştu.

Şirketin 2010'un son çeyreğinde hayata geçirmeyi düşündüğü diğer projeler hakkında da konuşan Elmas, bunlardan birinin Bayrampaşa, diğerinin Çekmeköy'de yer aldığını belirtti. Her iki projeye de 2010'un son çeyreğinde başlamayı planladıklarını bildiren Elmas, "Bayrampaşa'da Sur Yapı AVM ve Residence adıyla başlayacağımız projenin yatırım değeri 450 milyon dolar. Projenin 38 bin metrekarezi AVM, 31 bin metrekaresi de rezidans olacak. Çekmeköy projemiz ise 700 konuttan oluşuyor. Yatırım miktarımız ise 200 milyon dolar olacak" dedi.

Şehir hayatı içinde doğaya yaklaşmayı sağladık

İstanbul'un çekim merkezlerinden biri haline gelen Sancaktepe'de hayata geçirdikleri AdaPark projesine de dikkat çeken Elmas, 51 bin metrekare üzerine inşa edilen 200 milyon dolar değerindeki AdaPark'ın en göz alıcı unsurlarından biri olan yeşil ve su ögeleriyle İstanbul'da bir çekim sahası yarattığını vurguladı. Elmas, "Kasım 2009'da inşaatına başlanan projemizin en önemli özelliği yüzde 75'inin yeşil alandan ve rekreasyon alanından oluşması. AdaPark, isminden de anlaşılacağı gibi su öğeleri ve üzerindeki tipik adacıklardan oluşuyor ve meyve ağaçlarıyla şehir hayatı içinde doğaya yaklaşmayı sağlıyor. Özgün peyzajıyla dikkat çekiyor" diye konuştu.

55 metrekare 1+1'lerden 284 metrekare 5+1'lere kadar farklı daire seçenekleriyle satışa sunulan ve 4 yılda tamamlanması planlanan projede Elmas'ın altını çizdiği bir diğer nokta da kullanışsız alanlardan kaçınılarak oluşturulan tasarım ve sosyal olanaklar oldu. Elmas, "Farklı yaş gruplarına hitap eden çocuk oyun alanları, aerobik ve pilates salonu, fitness, bay ve bayan sauna, yüzme havuzları, güneşlenme terasları, kanaletler, seyir bankları, oyun evleri, medya salonu, tenis kortları gibi birçok sosyal alanıyla da ev sahiplerine ayrıcalıklı ve konforlu bir yaşam sunacağıs, 3 adet açık yüzme havuzuna ve 2 adet çocuk havuzuna sahip olacak olan projemizle yazın açık kışın kapalı yüzme havuzu olarak kullanılabilen özel bir havuz daha bulunacak. 960 metre yürüyüş ve bisiklet parkuruna sahip olan AdaPark'ta ev sahiplerinin bisikletlerine ayrılmış özel park alanları da bulunacak. Ayrıca projenin içerisinde yer alan adalarda da yürüme yolları oluşturulacak. Ödeme için iki ayrı plan

Adapark'ta dairelerin fiyatları ise 134 bin TL ila 534 bin TL arasında değişiyor. Ödeme planlarında da mümkün olduğunca geniş bir seçenek çizgisi yarattıklarına dikkat çeken Elmas, şöyle konuştu: "Projenin başlamasıyla birlikte sunulan ilk kampanya ile geçerli olan şartlarımız şöyle: Müşteriler yüzde 1'ini peşin verebilecek, yüzde 29'unu 12-24 ve 36. aylarda olmak üzere 3 yılda ödeyebilecek. Kalan yüzde 70'ini ise banka kredisi ile ödeme şansına sahip olacak. Banka kredisi ise özel proje anlaşması dahilinde 120 aya kadar kullanılabilecek. Vade farkı oranları ise 60 ay için yüzde 0.73, 120 ay içinse yüzde 0.94 olacak. "

Altan Elmas, İstanbul'un bir diğer çekim merkezi olan Çekmeköy'de yaşama geçirdikleri Mahalle İstanbul isimli projeleri hakkında da bilgi verdi. Projeyle çizdikleri konsepti, "Mahalle İstanbul, 9 blok ve 246 dairede uyguladığı özel mimari yapısı ile sıcacık `mahalle' ortamını ve özlenen komşuluk ilişkilerini sunuyor" sözleriyle anlatan Elmas, 12 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen Mahalle İstanbul'un Mart 2010'da sahipleriyle buluşacağını belirtti.
Tebernüş Kireçci

Geri Dön