27 / 04 / 2024

Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!


Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi Esenler'de Okan Dursun ve Samet Can Topkaya ortaklığında kuruldu.



Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi Esenler'de Okan Dursun ve Samet Can Topkaya ortaklığında kuruldu.

Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi konusu:
a) İnsan kaynaklı çevresel kirlenmenin iklim üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik atmosferdeki sera gazı oranlarını düşürmek ve bu gazların olumsuz etkilerini en aza indirerek belli bir seviyede tutmaya katkı sağlayacak karbon ayak izi hesaplama portalı kurmak, b) Küresel ısınmanın önlenmesi için karbondioksit cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı tespitinde bireylerin ve şirketlerin doğrudan veya kullandıkları ürünlerin üretiminde enerji kullanımıyla dünyaya bıraktıkları zararın hızlı ve kolay ölçümünü sağlayacak yazılımları geliştirmek, c) Karbon ayak izlerini azaltıcı alternatif hammaddeler üzerinde çalışmalar yapmak, ARGE hizmetleri sunmak ve mühendislik malzemeleri geliştirmek, d) Gerçek ve tüzel kişilerin, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının çevreye olan etkililerini araştırmak, kirlilik azaltma stratejilerini oluşturmak ve danışmanlık hizmeti vermek, e) Gerçek ve tüzel kişilerin, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının, su ayak izi, GRI, LCA hesaplamalarını yapmak, karbon ofsetleme ve sertifikasyon hizmetleri vermek, g) Şirket konusu ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında bayilik, mümesillik, komisyonculuk, acentelik, ajanslık, muhabirlik, yapabilir veya bu sıfatları taşıyan gerçek ya da tüzel kişilere anılan göreve ve yetkileri verebilir ve tasarruf ve temellüke dâhil tüm işleri yapabilir. h) Şirket konusu ile ilgili her türlü menkul mal ve gayrimenkul alım satımı ile müteahhitlik, inşaat taahhüt işleri ile inşaat malzemeleri, makineleri ve teçhizatların alım ve satımını yapabilir. Bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tahsisi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. ı) Şirket konusu ile ilgili yerli, yabancı gerçek ve tüzel kişilerle işbirliği yapabilir, başkaları tarafından kısmen veya tamamen yüklenilmiş işleri devralabilir, yeni şirketler kurabilir ve kurulmuş şirketlere iştirak edebilir. i) Şirket amacına ulaşabilmek için gerekli demirbaşları, nakil vasıtalarını, gayrimenkul malları, hazır kurulu tesisleri alabilir, kiralayabilir, satabilir ve kiraya verebilir, j) Şirket yurt içinden ve yurt dışından uzun, orta ve kısa vadeli krediler alabilir, karşılığında teminat amacı ile şirket malları üzerinde ipotekler tesis edebilir.


Geri Dön