30 / 04 / 2024

Suriye’den Türkiye'ye demiryolu projesi!

Suriye’den Türkiye'ye demiryolu projesi!

Suriye’de savaşın bitmesi için atılan adımlar sonuç vermeye başladı. Normalleşme sürecinin başladığı Şam rejiminin demiryolu teklifiyle görülüyor. 



Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre Suriye Şam'dan Türkiye'ye demiryolu teklifi geldi. Bu teklif savaşın yavaş yavaş sona erdiğini ve normalleşme sürecine girildiğini ifade ediyor. 


Suriye Ulaştırma Bakanı Ali Hamud, ülkede çatışmalar durduktan sonra öncelikle ülke içindeki ulaşım ağını onarmayı planladıklarını belirterek, “Türkiye’ye uzanan demiryolu inşa edebiliriz” dedi. Rus basınına verdiği demeçte, ülkenin yeniden imar projelerini anlatan Hamud, “Ülke içinde öncelikle ulaşım ağını onaracağız. Sonrasında Irak, İran ve Ürdün ile muhtemelen Türkiye ve Çin’e uzanan demiryolu hatları inşa etmeyi planlıyoruz” açıklaması yaptı. 

 

Savaş nedeniyle 50 otoyol köprüsünün ve 17 demiryolu köprüsünün yıkıldığı bilgisini veren Bakan Hamud, Tartus ve Lazkiye’deki limanları genişletmeyi planladıklarını açıkladı. 

 

Hamud, “Toplamda şehirlerarası yolların yüzde 50’si, yani 4 bin 95 kilometre yol imha edildi. Mevcut 2 bin 400 kilometrelik yolun yüzde 75’i de zarar gördü” ifadelerini kullandı.


Geri Dön