17 / 05 / 2024

Suriye Türkiye demiyolu

Suriye Türkiye demiyolu

Suriye’de savaşın bitmesi için atılan adımlar sonuç vermeye başladı. Normalleşme sürecinin başladığı Şam rejiminin demiryolu teklifiyle görülüyor. 

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Kahramanmaraş depreminin işgücü piyasasındaki etkileri hakkında rapor yayınlayan ILO, afetten etkilenen Türkiye ve Suriye’deki yüzbinlerce çalışan için “acil destek” çağrısı yaptı.

Türkiye'de bu da oldu! Suriyeliler Türklere BİM'den hediye kartı dağıttı

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaştan Türkiye'nin Hatay iline kaçan göçmenler bir ilke imza atarak şehirde BİM'in hediye kartını dağıttı. 800 lira değerindeki hediye kartını dağıtan Suriyeli göçmenlerin derneğinin söz konusu parayı nasıl temin ettiği açıklanmadı

Türkiye Diyanet Vakfı Suriye'de 2 bin 153 iyilik konutu inşa etti!

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib bölgesinde 1803, Azez bölgesinde 350 olmak üzere toplamda 2 bin 153 iyilik konutunu tamamlayarak korunaksız çadırlarda hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileleri yuvalarına kavuşturdu.

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de okul açtı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'te okul açılışı gerçekleştirdi.

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Türkiye’de en fazla konut alan ülkeler belli oldu! Suriye listede yok!

Türkiye'de 2019’da en çok konut satın alan yabancılar Irak’lılar oldu. Irak'ı sırasıyla İran, Rusya ve Suudi Arabistan takip etti. Nüfusu 3.5 milyonu geçen Suriyelilerin listede olmaması ise gözden kaçmadı.

ABD'den Türkiye'ye yaptırım!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri operasyon nedeniyle uygulamaya geçireceği yaptırımların bazılarını açıkladı.

Masar İnşaat Türkiye pazarına giriyor!

Suriye, Mısır ve Suudi Arabistan'da çok sayıda proje hayata geçiren Masar İnşaat Türkiye pazarında büyüyecek. Firma, 425 milyon liralık iki konut ve 2 turizm projesine başlayacak.

Masar İnşaat 425 Milyon TL'lik yatırımla Türkiye'de! 

Suriye'den Suudi Arabistan'a uzanan çok sayıda bölgede dev projeler geliştiren Masar İnşaat rotasını Türkiye'ye çevirdi. 2019’da ilk etapta Düzce ve İstanbul-Pendik ’de yaklaşık 425 milyon TL’lik bir yatırımla iki projeye imza atacak.

Suriye'de Türkiye desteğiyle tapu dairesi açıldı!

Fırat Kalkanı Bölgesi’ne dahil olan Suriye’nin Azez şehrinde Türkiye’nin desteğiyle tapu dairesi açıldı. Böylece Azez halkı gasp edilen ev ve arazilerine sahip çıkabilecek.

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.

Türkiye'den Bab'a spor tesisi desteği!

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terörden arındırılan Bab'daki yerel meclis, Türkiye'nin de yardımlarıyla spor kompleksini hizmete açtı. 

Türkiye Halep'i imar edecek!

Suriye’nin en büyük ikinci kenti olan Halep'in Türkiye’nin kontrolüne geçeceği iddia ediliyor. Bölgenin Türkiye’nin kontrolüne bırakıldıktan sonra yeniden imar edilip ayağa kaldırılacağı konuşuluyor.

Suriye Türkiye demiyolu Haberi

Suriye Türkiye demiyolu

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre Suriye Şam'dan Türkiye'ye demiryolu teklifi geldi. Bu teklif savaşın yavaş yavaş sona erdiğini ve normalleşme sürecine girildiğini ifade ediyor. 


Suriye Ulaştırma Bakanı Ali Hamud, ülkede çatışmalar durduktan sonra öncelikle ülke içindeki ulaşım ağını onarmayı planladıklarını belirterek, “Türkiye’ye uzanan demiryolu inşa edebiliriz” dedi. Rus basınına verdiği demeçte, ülkenin yeniden imar projelerini anlatan Hamud, “Ülke içinde öncelikle ulaşım ağını onaracağız. Sonrasında Irak, İran ve Ürdün ile muhtemelen Türkiye ve Çin’e uzanan demiryolu hatları inşa etmeyi planlıyoruz” açıklaması yaptı. 

Savaş nedeniyle 50 otoyol köprüsünün ve 17 demiryolu köprüsünün yıkıldığı bilgisini veren Bakan Hamud, Tartus ve Lazkiye’deki limanları genişletmeyi planladıklarını açıkladı. 

Hamud, “Toplamda şehirlerarası yolların yüzde 50’si, yani 4 bin 95 kilometre yol imha edildi. Mevcut 2 bin...