19 / 11 / 2024

Suriyeli sığınmacılar nedeniyle Güneydoğu Anadolu'da konut fiyatları arttı!

Suriyeli sığınmacılar nedeniyle Güneydoğu Anadolu'da konut fiyatları arttı!

Suriye'de 3 yıldan bu yana süren iç savaş nedeniyle Türkiye'ye 1 milyon 385 bin gelen sığınmacı nedeniyle özellikle Güneydoğu Anadolu'daki şehirlerde gayrimenkul satış ve kiralama fiyatları arttı.




Malatya'da ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler bulabildikleri her boş mekana durumuna bakmaksızın kiralayıp yerleşiyor. Viranşehir'de de camları kırık, virane bir ev aylığı 300 TL'ye kiralandı. 


Suriye'de 3 yıldan bu yana süren iç savaş nedeniyle Türkiye'ye 1 milyon 385 bin gelen sığınmacı nedeniyle özellikle Güneydoğu Anadolu'daki şehirlerde gayrimenkul satış ve kiralama fiyatları arttı. Öyle ki fırsatçılık olarak nitelendirilebilecek manzaralar da oluşmaya Kışladı. Malatya'nın Bey dağı Mahallesi'nde camları kırık, yıkılmaya yüz tutmuş, virane şeklindeki iki katlı ahşap bina 9 bireyi olan Suriyeli aileye 300 TL'ye kiralandı. Bazı mahallelerde normal bir apartman dairesi Türkiye vatandaşlarına 350 TL'ye kiralanırken Suriyeli aileye eski binanın ayılık ücretle kiralanması şaşırttı. 


GAZİANTEPTE'Kİ OLAYLAR KORKUTUYOR


Gaziantep'te Suriyeli bir kiracının ev sahibini öldürmesiyle başlayan gerginlik Türkiye'deki Suriyeli mültecileri tedirgin ediyor. Hive Ahmet, televizyondan izledikleri gelişmeleri kaygıyla İzlediklerini ifade etti. önyargılı davranılmamasını isteyen Ahmet, sokağa çıkmaya korktuklarını aktardı. 22 yaşındaki Suriyeli Abdu Mahvuz de son yaşanan olaylar sonrasında toplumun kendilerine karşı bakış açısının değişmesinden çekindiğini belirterek, kendilerine kapılarını açan Türk halkına teşekkür etti. 


1.5 yıldır Malatya'da yaşayan Suriyeli Alı Habeş ise Gaziantep'te yaşananların üzüntü verici olduğunu vurguladı. Olayların kendilerini tedirgin ettiğini söyleyen Habeş. Malatya'da genellikle halkın kendilerine misafirperver davrandığının altını çizdi. Beydağı Mahallesinde 500 TL'ye kiraladıkları müstakil bir evde 12 kişi yaşadıklarını aktaran Habeş, kimlikleri olmadığı için bazı mağduriyetler yaşadıklarını anlattı. İki oğlunun kentteki çeşitli işyerlerinde çalıştığını ancak maaşlarının verilmediğim açıklayan Habeş, şikayetçi de olamadıklarını dile getirdi. Habeş, yardım beklentilerinin olmadığını, iş verilmesi halinde çalışarak geçimlerini sağlayabileceklerini kaydetti. 


Ayrıntılı Haber 


Geri Dön