28 / 04 / 2024

Süt fiyatı önce üreticiyi sonra vatandaşı vurdu! Fiyatların önüne geçilemiyor

Süt fiyatı önce üreticiyi sonra vatandaşı vurdu! Fiyatların önüne geçilemiyor

1 litre çiğ sütün maliyeti 2022'ye göre değişti ve yeni mailiyet hesap edildi. Ulusal Süt Konseyi, Ocak 2023 senesinde çiğ süt üretim giderini ilan etti.  Aralık ayı için 8.74 TL fiyat biçilen 1 litre sütün üretim maliyeti Ocak ayında 1 TL'ye civarına çıkarak 9.69 TL'ye çıktı.



Çiğ sütte üretim giderleri artmaya devam ediyor. Süt üreticisinin üretim maliyeti yükselirken, Ulusal Süt Konseyi referans ücretinin 15 Ekim’den buyana  yükseltilmeyerek 8.5 TL'de sabit tutulmuştu.

OCAK AYI ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİ BELLİ OLDU

Ulusal Süt Konseyi, Ocak ayına ait çiğ süt üretim giderlerini yayınladı. Aylık halde yayınlanan üretim maliyeti bilgllerinde, 1 litre sütün üretim maliyetinin  geçtiğimiz aya göre yaklaşık 1 TL yükseldiğine şahit oluyoruz.  Aralık ayında 8.74 TL olan bir litre çiğ sütün üretim gideri Ocak ayında 9.69 TL oldu.

Süt fiyatı önce üreticiyi sonra vatandaşı vurdu! Fiyatların önüne geçilemiyor

ULUSAL SÜT KONSEYİ İŞİN UCU SANAYİCİYE DOKUNUNCA ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETLERİNİ GÜNÜNDE YAYINLAMAYA BAŞLADI

Ulusal Süt Konseyi, bundan sonra çiğ süt üretim maliyetlerini günü gününe paylaşmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda 2 hatta 3 ay arkadan açıklanan üretim maliyet sayıları  geçtiğimiz Aralık’ta daha ay bitmeden yayınlanırken, Ocak ayı üretim maliyetleri 1 Şubat'tan itibaren yayınlandı. Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt üretim maliyetlerini son iki aydır muntazam bir halde yayınlamasının hedefi, Bakanlık üzerinde baskı kurarak referans ücretin hemen önce güncellenmesini hedefliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön